Jump to content
  • 0

Edycja wyświetlania produktu

AnimaVillis

Question

Cześć!

Panowie obecnie sobie działam nad prostym sklepem. Jednakże napotkałem mały problem, który wygląda następująco w domyślnym szablonie presty dodania do ulubionych jest w prawym górnym rogu czyli obrazek numer 1.

Chciałbym osiągnąć efekt taki, że ulubione oraz "szybki podgląd" pojawią się nad buttonem "dodaj do koszyka" gdzie w którym pliku tpl jest to dokładnie i czy może, ktoś już przerabiał temat i może troszkę podpowiedzieć?

1.png

16 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cześć,

ogólnie domyślny moduł listy życzeń jest dość uporczywy w edycji. Ikona serduszka przy miniaturce renderowana jest przy pomocy JavaScriptu. Po załadowaniu strony moduł wyłapuje wszystkie miniaturki produktów (z klasą .js-product-miniature) i dorzuca do nich ten przycisk. Trzeba bawić się w przerabianie zminifikowanego pliku JS listy życzeń jeżeli chcesz w konkretnie innym miejscu umieścić jego HTML.

Jeżeli chodzi o szybki podgląd, to ten element jak i cała miniaturka jest w pliku themes\classic\templates\catalog\_partials\miniatures\product.tpl. Masz tam taki block {block name='quick_view'} i możesz próbować zmienić jego pozycję w HTML oraz dostosować CSSem

Edited by Piotr3qx (see edit history)

• 0
4 minutes ago, Piotr3qx said:

Cześć,

ogólnie domyślny moduł listy życzeń jest dość uporczywy w edycji. Ikona serduszka przy miniaturce renderowana jest przy pomocy JavaScriptu. Po załadowaniu strony moduł wyłapuje wszystkie miniaturki produktów (z klasą .js-product-miniature) i dorzuca do nich ten przycisk. Trzeba bawić się w przerabianie zminifikowanego pliku JS listy życzeń jeżeli chcesz w konkretnie innym miejscu umieścić jego HTML.

Jeżeli chodzi o szybki podgląd, to ten element jak i cała miniaturka jest w pliku themes\classic\templates\catalog\_partials\miniatures\product.tpl. Masz tam taki block {block name='quick_view'} i możesz próbować zmienić jego pozycję w HTML oraz dostosować CSSem

Okej to już mnie na coś naprowadza a jest gdzieś dostępny ten niezminifikowany plik js? 

• 0

Przenosze temat do działu wsparcia, ponieważ dział Deweloperów jest dla zaawansowanych użytkowników a tutaj wydaje się że brakuje u ciebie podstaw więc raczej niewłaściwy dział.

5 hours ago, AnimaVillis said:

druga sprawa wiesz czemu mimo włączenia nie pokazuje mi marek i dostawców na stronie głównej?

Proszę się zapoznać z regulaminem forum: 

1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie
- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!
- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego.

• 0
1 hour ago, endriu107 said:

Przenosze temat do działu wsparcia, ponieważ dział Deweloperów jest dla zaawansowanych użytkowników a tutaj wydaje się że brakuje u ciebie podstaw więc raczej niewłaściwy dział.

Proszę się zapoznać z regulaminem forum: 

1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie
- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!
- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego.

Napisałem już osobny temat.

• 0
47 minutes ago, endriu107 said:

W standardzie lista życzeń jest umiejscowiona poprzez position: absolute; więc wystarczy tam dodać odpowiednie wartości dla top/bottom/left/right żeby pojawiło się to w chcianym miejscu.

Jasne, jednakże problem jest taki, że chciałbym aby pojawiła się dopiero po najeździe na dany element a że niestety z JS jestem słaby to tutaj mam problem bo podejrzewam, że z samym css'em bym to ogarnął.