Mostrowski Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 Przeniosłem sklep z serwera na lolalny XAMPP według tego poranika:https://www.prestashop.com/forums/topic/447326-moving-prestashop-from-server-to-localhost-how/ Zmieniłem przyjazne linki, podmieniłem dane w tabelach. W back-office widzę produkty, jakie powinny się na stronie znaleźć, wszystkie elementy jak kategorie itp w backoffice wyświetlają się poprawnie. Zakładam, że wszystkie elementy konfiguracji wykonałem poprawnie a mój problem wynika z np. wysypanego pliku ale nie mam pojęcia, który to może być. Niestety front strony wygląda dziwnie i nie mam pojęcia, z czego to może wynikać... W taki sposób wygląda każda strona: Co może być tego przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 A może sklep ma jakiś moduł zakupiony, który jest zaszyfrowany tylko aby działał pod konkretną domeną? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 Spróbuj zainstalować ionCube, https://www.ioncube.com/loaders.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mostrowski Posted December 21, 2022 Author Share Posted December 21, 2022 (edited) 36 minutes ago, atomek said: Spróbuj zainstalować ionCube, https://www.ioncube.com/loaders.php Zainstalowałem, teraz wyświetla się przy wejściu w główny katalog: Zaś gdy chcę wejść w panel backoffice: może problem faktycznie wynika z tego modułu. Usunąłem jego folder z katalogu "modules". Wtedy mogłem zalogować się do backoffice, ale nie mogłem wciąż wejść na stronę front office. Pojawiał się HTTP ERROR 500. Niestety nie mogę tego modułu odinstalować z backoffice bo jak katalog z nim jest w "modules" to back office nie działa. Wiesz może, jak mogę go odinstalować bez wchodzenia do backoffice, tak żeby został usunięty kompletnie. Edited December 21, 2022 by OlbudMaciej (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mostrowski Posted December 21, 2022 Author Share Posted December 21, 2022 25 minutes ago, OlbudMaciej said: Zainstalowałem, teraz wyświetla się przy wejściu w główny katalog: Zaś gdy chcę wejść w panel backoffice: może problem faktycznie wynika z tego modułu. Usunąłem jego folder z katalogu "modules". Wtedy mogłem zalogować się do backoffice, ale nie mogłem wciąż wejść na stronę front office. Pojawiał się HTTP ERROR 500. Temat ogarnięty. Dzięki wszystkim za pomoc. Włączyłem wyświetlanie błędów w definex.php i okazało się, że 2 moduły były zabezpieczone jak pisał @Daresh. Usunąłem pliki z katalogów tych modułów i wszystko działa jak należy . Nie wiem, czy ioncube pomógł w jakikolwiek sposób, ale zainstalowałem również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts