Prasivka Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Ahoj mám dotaz, nějak jsem nikde nenašel vhodnou radu.Je nějaká cesta jak vytvořit přímé linky na každý konkrétní produkt a daným atributem? Viděl jsem nějaké řešení na zahraničních fórech, ale zas tak jsem tomu neporozuměl, abych z toho našel řešení.A s tím trochu souvisí druhý dotaz.Lze vytvořit Vlastnost jako odkaz? Příklad: mám textilní výrobek z určité kolekce, tu jsem zařadil do vlastností Kolekce a jednotlivé kolekce jsou hodnoty. Ale viděl jsem to na jednom prestashopu, že to měli jako odkaz. Nevíte jak na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Prvnímu dotazu nerozumím - hodil by se příklad.2. dotaz: existuje na to modul (filtersearch), ale free verze nefunguje na PS 1.3 a vyšší. Vyřešil jsem to pomocí tagů, přiřazených k položkám zboží, zobrazení tagů v bloku jsem pak upravil v css tak, aby vypadalo podobně jako menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 mam na mysli, v podstate ze kdyz je atributem barva, tak abych mel linik primo na tricko A barva modra, kdezto normalne je jen link na tricko A... potreboval bych to pro export do XML Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 mohl bys mi hodit ukazku, jak to mas vyresene? zkusim se inspirovat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Tagy:Ukázka by byla k ničemu, je to o postupu v administraci:- ke jednotlivým položkám zboží přiřadíš požadovanou vlastnost, t.j. např. KOLEKCE 2011, KOLEKCE 2010 (nebo cokoliv jiného) - zadávat tagy je lepší hromadně než jednotlivě otvírat každou položku a zapisovat tagy (hromadně v zál. Katalog>Tagy)- nainstalovat modul Tagy, případně nastavit počet zobrazovaných tagů- v css upravit vzhled bloku, aby se zobrazovaly pod sebou (ne v řádcích) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 aha, uz je mi to jasne... tagy mam a pouzivam... dobry napad... diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter_m Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Tagy:Ukázka by byla k ničemu, je to o postupu v administraci:- ke jednotlivým položkám zboží přiřadíš požadovanou vlastnost, t.j. např. KOLEKCE 2011, KOLEKCE 2010 (nebo cokoliv jiného) - zadávat tagy je lepší hromadně než jednotlivě otvírat každou položku a zapisovat tagy (hromadně v zál. Katalog>Tagy)- nainstalovat modul Tagy, případně nastavit počet zobrazovaných tagů- v css upravit vzhled bloku, aby se zobrazovaly pod sebou (ne v řádcích) ale ved to si mozes vytvorit aj kategorie KOLEKCE 2011, KOLEKCE 2010 a priradit k nim jednotlive vyrobky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 to je taky pravda... ale treba by slo nejak nacpat aby se ukazal tag ve vypisu produktu... to bych mohlů zvladnout i bez vetsich znalosti php... na to staci system ctrl+c a ctrl+v vs pokus-omyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 to je taky pravda... ale treba by slo nejak nacpat aby se ukazal tag ve vypisu produktu... to bych mohlů zvladnout i bez vetsich znalosti php... na to staci system ctrl+c a ctrl+v vs pokus-omyl Tagy ve výpisu produktů (nezkoušel jsem):http://www.prestashop.com/forums/viewthread/27151/P0/third_party_modules/features_or_tags_on_productlist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Tagy:Ukázka by byla k ničemu, je to o postupu v administraci:- ke jednotlivým položkám zboží přiřadíš požadovanou vlastnost, t.j. např. KOLEKCE 2011, KOLEKCE 2010 (nebo cokoliv jiného) - zadávat tagy je lepší hromadně než jednotlivě otvírat každou položku a zapisovat tagy (hromadně v zál. Katalog>Tagy)- nainstalovat modul Tagy, případně nastavit počet zobrazovaných tagů- v css upravit vzhled bloku, aby se zobrazovaly pod sebou (ne v řádcích) ale ved to si mozes vytvorit aj kategorie KOLEKCE 2011, KOLEKCE 2010 a priradit k nim jednotlive vyrobky To samozřejme může, tagy je vhodné použít v případě, že z nějakého důvodu nechce vytvořit další kategorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 a nevěděl by někdo radu na můj první dotaz?je nějaká cesta jak odkazovat přímo na konkrétní atribut, třeba "barva modrá"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 a nevěděl by někdo radu na můj první dotaz?je nějaká cesta jak odkazovat přímo na konkrétní atribut, třeba "barva modrá"? Jestli jsem dobře pochopil dotaz, tak by to šlo vyřešit tagy - ke všemu zboží v modré barvě přidat tag "modrá", po kliknutí na odkaz "modrá" v bloku tagů se pak zobrazí všechny položky s tagem "modrá". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 ne ne, ja bych potreboval mit odkaz na napriklad "tricko XY barva modra", "tricko XY barva zelena"... a nechci mit pro kazde primo produkt, ale produkt "tricko XY" s atributem barva "modra", "zelena" s tim, abych ale mohl mit primo odkaz na "tricko XY barva modra"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Moc to nechápu, našel jsi někde nějakou ukázku (v jiných e-shopech)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 ma to treba Topgal.cz u batohu... ale taky by to asi slo udelat, ze udelam produkt pro kazdou variantu a navic tam pridam i ty atributy...anebo ... premyslim "nahlas" neslo by to nejak aspon provazat, aby spolusouvisejici zbozi na sebe navzajem odkazovalo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Související zboží samozřejmě můžeš určit přímo u produktu - příslušenství dole na kartě Info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 to je ale jen prislusenstvi, ale ne treba barevne variantykoukam v administraci, ze by spise vyhovovalo to policko propojeni s jinym produktem (pack), ale aby to nebylo baleni, ale jen souvisejici zbozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Do příslušenství si můžeš přidat jakékoli zboží z katalogu, u kterého chceš, aby se zobrazovalo u dané položky zboží. Tzn. u modrého trička si můžeš zvolit jako příslušenství jinou položku z katalogu, např. červené tričko nebo zelenou mikinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 to muzu udelat i modulem zbozi v kategorii, ale absolutne tim pozbyva smysl funkce barevny atribut, se kterou bych to prave rad provazal a ktera se mi libi...a hlavne jsem uz uplne jinde, nez to reseni, kdy by mi stacilo udelat primy odkaz na produkt i s danym parametrem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasivka Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 a jeste mam napad, neslo by udelat ze bych pro dany vyrobek udelal kategorii a az konkretni variantu jako produkt...treba by se dalo danou kategorii nezobrazovat v prehledu, ale pracovat s ni jako hlavnim typem produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KillDa Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 a jeste mam napad, neslo by udelat ze bych pro dany vyrobek udelal kategorii a az konkretni variantu jako produkt...treba by se dalo danou kategorii nezobrazovat v prehledu, ale pracovat s ni jako hlavnim typem produktu Neztrácej naději, oni Tě jen nepochopili. Ja vim jak to myslis ale reseni neznam. Taky by se mi to hodilo, aby bylo v xml vic produktu a pritom to srovnavace nebrali jako duplicitu. Ale s temi dalsimi produkty v kategorii, to asi nebude nejlepsi reseni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cink1403 Posted March 31, 2012 Share Posted March 31, 2012 Ahoj, mohl by mi někdo poradit jak přehodím ty tagy aby byli pod sebou a ne vedle sebe ? a ještě aby se nezvětšovalo písmo u tagu když má více položek než druhý? Díky moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts