SZPANPAN Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 (edited) Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę wywołać moduł w pliku TPL? Na przykładzie: {block name='hook_display_reassurance'} {hook h='displayReassurance'} {/block} A chciałbym wywołać inny moduł w innym miejscu w widoku produktu. Czy ktoś orientuje się jak mogę tego dokonać? Czy to w ogóle jest możliwe? Tak żeby można było wywołać notatkę do produktu np. nad nazwą produktu Edited November 26, 2022 by SZPANPAN (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 Najlepiej kiedy moduł jest zrobiony jako widget, wówczas da się go podpiąć pod praktycznie dowolny Hook. Ewentualnie można kombinować, ale to trochę brzydkie: Module::getInstanceByName('nazwamodulu')->funkcja(); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SZPANPAN Posted November 26, 2022 Author Share Posted November 26, 2022 Dla przykładu: jak podłączyć moduł powiadomienia poczty o powrocie produktu do magazynu? Stworzyłem coś takiego ale to chyba nie działa... {block name='hook_display_ps_mailalerts'} {hook h='displaymailalerts'} {/block} Chyba nie umiem w coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 Dokładnie, nie ma to najmniejszego sensu 😉 Powrót produktu do magazynu nie ma nic wspólnego z plikami TPL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SZPANPAN Posted November 26, 2022 Author Share Posted November 26, 2022 Nie nie, nie rozumiemy się chyba Skorzystałem z tego modułu: Mail alerts (prestashop.com) i chciałbym go wywołać w innym miejscu niż to miejsce, które mogę go użyć dzięki przemieszczaniu modułów w pozycjach szablonu Chyba teraz bardziej to logicznie wyjaśniłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 https://devdocs.prestashop-project.org/1.7/modules/concepts/hooks/#in-a-theme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
SZPANPAN
Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę wywołać moduł w pliku TPL? Na przykładzie:
{block name='hook_display_reassurance'} {hook h='displayReassurance'} {/block}
A chciałbym wywołać inny moduł w innym miejscu w widoku produktu. Czy ktoś orientuje się jak mogę tego dokonać? Czy to w ogóle jest możliwe? Tak żeby można było wywołać notatkę do produktu np. nad nazwą produktu
Edited by SZPANPAN (see edit history)Link to comment
5 answers to this question
Recommended Posts