Jump to content

Edit History

Magi89

Magi89

W dniu 8.11.2022 o 10:55, felgi powiedział:

mimo to wszystko jest lepsze niż leczenie i przestrzeganie prawa za rozpowszechnianie pism. a do tego szukać po necie czy ktoś się nie połasił na moje teksty. niedostępność możliwości kopiowania opisów produktów. dla innych prestashopowców też szukających metody blokowania kopiowania treści ja ostatecznie tak:

w pliku /templates/catalog/product.tpl

dokleiłem

{block name='product_tabs'}
      <div class="product_tabs karty" onselectstart="return false" onselect="return false" oncopy="return false" >

do tego można jeszcze zapisać definicję formuły w css, ale chwilowo nie gdzie to możliwe

Dzień dobry, jak mogę zablokować kopiowanie tekstu na  stronie z regulaminem, jak się to robi?

Magi89

Magi89

On 11/8/2022 at 10:55 AM, felgi said:

mimo wszystko uważam że lepiej zapobiegać niż leczyć i płacić za prawnikowi za wysyłanie pism. a do tego szukać po necie czy ktoś się nie połasił na moje teksty. klienci nie potrzebują możliwości kopiowania opisów produktów. dla innych prestashopowców też szukających metod blokowania kopiowania treści ja ostatecznie zrobiłem tak:

w pliku /templates/catalog/product.tpl

dokleiłem

{block name='product_tabs'}
      <div class="product_tabs tabs" onselectstart="return false" onselect="return false" oncopy="return false">

do tego można jeszcze dopisać odpowiednią formułę w css, ale chwilowo nie pamiętam gdzie to widziałem

Dzień dobry, chciałabym zablokować stronę z regulaminem, jak się to robi?

• Create New...