UPDATE:
Όπως έγραψα και παραπάνω για να εμφανίσω το ποσό του ΦΠΑ αφαιρώ το σύνολο της τιμής των προϊόντων χωρις ΦΠΑ απο το συνολο της τιμής των προιόντων με ΦΠΑ
{$cart.totals.total_including_tax.amount} - {$cart.totals.total_excluding_tax.amount}
και παίρνω το ποσό του ΦΠΑ. Το θέμα είναι οτι το αποτέλεσμα εμφανίζεται ως δεκαδικός αριθμός (πχ 23.4) και όχι σαν format τιμής (πχ 23,40 €) παρακάμπτει δηλαδή (και είναι λογικό) τα settings που έχω κάνει στο backend για το πως θα εμφανίζει τις τιμές πχ για Ευρώ, Δολλάριο ΗΠΑ κλπ.
Οπότε σκέφτηκα να αποθηκεύσω το ποσό του ΦΠΑ σε μια μεταβλητή πχ $taxAmount και στη συνέχεια με:
{$taxAmount|replace:",":"."|string_format:"%.2f"|replace:".":","} {$currency.sign}
να πάρω το ΦΠΑ σε μορφή 23,40 € το οποίο ναι μεν είναι σωστό αλλά αν αλλάξω στο frontend το νόμισμα απο ευρώ σε δολλάριο τότε παιρνω την τιμη σε μορφή:
23,40 $ αντι για $ 23.40 που είναι και το επιθυμητό (έτσι έχω ορίσει να εμφανιζει την τιμή οταν το επιλεγμένο νόμισμα είναι δολλάριο στο BO ).
Ζητώ συγνώμη αν κούρασα με τα post μου αλλα πιστεύω πως μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλο.
NEW UPDATE
Τελικά βρήκα πως με το Tools::displayPrice μπορώ να πάρω κατευθείαν το αποτέλεσμα που θέλω σε format τιμής αλλα διαβασα κάπου οτι έχει χαρακτηριστει ως deprecated απο την εκδοση 1.7.6.Χ. Έχετε υπόψην κάτι τέτοιο ? Σε μενα πάντως που τρέχω την έκδοση 1.7.8.7 παίζει μια χαρά!
να και το αποτέλεσμα