Jump to content

Πως μπορώ να εμφανίσω την ανάλυση του τελικου κόστους κατα το checkout?

d3s1gn3r

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά στο eshop που φτιάχνω θέλω να εμφανίζω την ανάλυση του τελικού κόστους κατα το checkout. Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ δείτε το screenshot:
Μπορεί να γίνει απο κάποια ρύθμιση στο back-end ή πρεπει να το κάνω με custom code? 

Ευχαριστώ.

PS χρησιμοποιώ την εκδοση 1.7.8.7

2022-11-02_12-52.png

Edited by d3s1gn3r (see edit history)

Πρώτα απ όλα: Ποιο θέμα χρησιμοποιείς; Μπορείς να μοιραστείς τον σύνδεσμο του καταστήματος;
Μάλλον custom θέμα είναι για να κάνουμε inspect element και να σε κατατοπίσουμε :)

@Kogkalidis Γεια σου Κωνσταντίνε και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα που χρησιμποποιώ είναι το default (classic) απο το prestashop 1.7.8.7. Πάνω στο classic πατάω και φτιάχνω το δικό μου custom θέμα. Δεν το εχώ βγάλει ακόμα online γιατι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε προς το παρόν δουλευω σε localhost.  Τώρα σε ότι αφορά τη συνολική τιμή των προϊόντων ΧΩΡΙΣ το ΦΠΑ κατάφερα να την πάρω προσθέτοντας στο αρχείο themes/my_theme/templates/checkout/_partials/cart-summary-totals.tpl την variable:

{$cart.totals.total_excluding_tax.value}  

Αυτο που δεν μπορω να εμφανίσω ακόμη και σπαζοκεφαλιάζω είναι το ποσοστό του εκάστοτε ΦΠΑ (πχ 24%) και η αξία του στο σύνολο των προιόντων (πχ 25,87€)όπως στο screenshot παραπάνω. Βέβαια την αξία του ΦΠΑ θα μπορούσα να την πάρω αφαιρώντας τις 2 τιμές (τιμη ΜΕ ΦΠΑ - τιμή ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ) αλλά δεν έχω βρεί ακόμη πως να εμφανίζω το ποσοτό του ΦΠΑ που εφαρμόζεται... 🤔

UPDATE:

Όπως έγραψα και παραπάνω για να εμφανίσω το ποσό του ΦΠΑ αφαιρώ το σύνολο της τιμής των προϊόντων χωρις ΦΠΑ απο το συνολο της τιμής των προιόντων με ΦΠΑ 

{$cart.totals.total_including_tax.amount} - {$cart.totals.total_excluding_tax.amount}

και παίρνω το ποσό του ΦΠΑ. Το θέμα είναι οτι το αποτέλεσμα εμφανίζεται ως δεκαδικός αριθμός (πχ 23.4)  και όχι σαν format τιμής (πχ 23,40 €) παρακάμπτει δηλαδή (και είναι λογικό) τα settings που έχω κάνει στο backend για το πως θα εμφανίζει τις τιμές πχ για Ευρώ, Δολλάριο ΗΠΑ κλπ.
Οπότε σκέφτηκα να αποθηκεύσω το ποσό του ΦΠΑ σε μια μεταβλητή πχ $taxAmount και στη συνέχεια με:

{$taxAmount|replace:",":"."|string_format:"%.2f"|replace:".":","} {$currency.sign}

να πάρω το ΦΠΑ σε μορφή 23,40 € το οποίο ναι μεν είναι σωστό αλλά αν αλλάξω στο frontend το νόμισμα απο ευρώ σε δολλάριο τότε παιρνω την τιμη σε μορφή:
23,40 $ αντι για $ 23.40 που είναι και το επιθυμητό (έτσι έχω ορίσει να εμφανιζει την τιμή οταν το επιλεγμένο νόμισμα είναι δολλάριο στο BO ).

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα με τα post μου αλλα πιστεύω πως μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλο. 

NEW UPDATE

Τελικά βρήκα πως με το Tools::displayPrice μπορώ να πάρω κατευθείαν το αποτέλεσμα που θέλω σε format τιμής αλλα διαβασα κάπου οτι έχει χαρακτηριστει ως deprecated απο την εκδοση 1.7.6.Χ. Έχετε υπόψην κάτι τέτοιο ? Σε μενα πάντως που τρέχω την έκδοση 1.7.8.7 παίζει μια χαρά!

να και το αποτέλεσμα 

image.png

Edited by d3s1gn3r (see edit history)

Ωραίος ο παίκτης. Μέχρι να σ απαντήσουμε έψαξες και το βρήκες. Τελευταία φορά που το χρειάστηκα και γω με displayPrice το έκανα (πάει καιρός βέβαια).

Deprecated πάει να πει ότι δουλεύει ακόμη αλλά σε κάποια μελλοντική θα πάρει πόδι.

Γενικά να ξες ότι το presta σ αυτήν την φάση είναι ένας frankenstein ανάμεσα σε symfony και τον παλιό του κώδικα και σταδιακά γίνεται μετάβαση εξ ολοκλήρου σε symfony οπότε υποθέτω και αυτή η συνάρτηση θα ακολουθήσει αυτήν την οδό.

Μετά από ελαφρύ ψάξιμο βρήκα αυτό, το οποίο χρησιμοποιείται στην 1.7.8.7:

Tools::getContextLocale($this->context)->formatPrice($price, $this->context->currency->iso_code);

@KogkalidisΣε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Τελικά πήγα με την getContextLocale που ανέφερες ποιο πάνω και όλα καλά. Αρχίζω να το συμπαθώ πολύ το Prestashop. :) Offtopic αλλά να ρωτήσω... Prestashop meetings δε γίνονται πια ανά την Ελλάδα ?

Έχουν αραιώσει πολύ αλλά υποθέτω οφείλεται (και) στον covid-19 που ο κόσμος έχει φρικάρει με τις κοντινές επαφές.

Προσωπικά εδώ και 1.5 χρόνο έχω γίνει διανομέας σε ταχυφαγείο και όταν έχω (λίγη) ενέργεια προσπαθώ να κατανοήσω πώς στην ευχή μιλάνε τα modules με τον καινούριο (symfony) πυρήνα.

Καταλαβαίνω. Όπως και να 'χει σε ευχαριστω για την βοήθειά σου και εύχομαι καλή δυναμη προσοχή στο δρόμο φίλε μου. Θα τα λέμε εδω μέσα ελπίζω μιας και εγω απο πλευράς μου ενδιαφέρομαι αρκετα για την συγκεκριμένη πλατφόρμα και θέλω να εμβαθύνω οσο το δυνατον περισσότερο στο πώς δουλευουν τα modules. 

• Like 1