MarioCCH Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 (edited) Kilka grup atrybutów na produkcie - presta 17.8.7 Witam, chciałbym używać jednocześnie kilka grup atrybutów - tak aby powstał produkt maksymalnie konfigurowalny. Stworzyłem testowo 3 grupy atrybutów, utworzyłem nowe wartości dla każdej z 3 grup osobno oczywiście. Po utworzeniu produktu zmieniłem jego typ na produkt z kombinacjami, w zakładce "kombinacje" zaznaczyłem wszytskie kombinacje z 3 grup, które mnie interesują. Po zapisie całości na sklepie w produkcie wyświetla się tylko jedna grupa atrybutów w liście rozwijalnej z jej wartościami (tylko tej jednej grupy). Wracam do edycji produktu - są tam wszystkie które zaznaczyłem... Co robię źle ? Edited October 31, 2022 by MarioCCH (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 Napisałeś że zaznaczyłeś wszystkie kombinacje ale czy kliknąłeś na przycisk "Generuj"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioCCH Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 Tak, oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 PrestaShop w wersji 1.7.x ma takie działanie że wszystkie kombinacje muszą być generowane na raz jeśli wcześniej miałeś już wygenerowane kombinacje i do nich dorobiłeś resztę to nie zadziała tak jak oczekujesz. Najlepiej w takim przypadku usunąć wszystkie kombinacje i wygenerować je ponownie, chyba że u ciebie nie to jest problemem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioCCH Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 e 3 godziny temu, endriu107 napisał: PrestaShop w wersji 1.7.x ma takie działanie że wszystkie kombinacje muszą być generowane na raz jeśli wcześniej miałeś już wygenerowane kombinacje i do nich dorobiłeś resztę to nie zadziała tak jak oczekujesz. Najlepiej w takim przypadku usunąć wszystkie kombinacje i wygenerować je ponownie, chyba że u ciebie nie to jest problemem. Dzięki - poszło za którymś razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts