mkomorowski@interia. Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Witam, Mam problem z modułem: Karta podarunkowa - sprzedawaj kody rabatowe z mypresta.eu. Support w mypresta.eu nie odpowiada. Po zakupie zobaczyłem na forum, że jest jakiś problem z mypresta.eu/Vekia. Po skonfigurowaniu modułu, wykonałem testowy zakup. Pieniądze wpłynęły przez Przelewy24 na konto, ale nie otrzymałem kodu rabatowego. Pomimo, że pieniądze przeszły na konto w przelewy24 to status zamówienia w Prestashop wisi na: Oczekiwanie na płatność Przelewy24. W ustawieniach generalnych ustawiłem jak poniżej w załączniku. Proszę o pomoc jak ustawić żeby działało prawidłowo. Prestashop w wersji 1.6.1.24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Powinny być jeszcze ustawienia template / wzoru wysyłanego maila. Masz to ustawione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 Znalazłem tylko cos takiego jak na załączonym prtscr. Czy o to chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 Tak. Czy są tam jakieś ustawiania maila? Czy inne maile, np. z zamówieniem trafiają poprawnie do klientów? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 W zamówieniu testowym otrzymałem tylko potwierdzenie zamówienia z Prestashop (jako kupujący), ale nie otrzymałem kodu rabatowego bo pewnie dopóki status się nie zmieni to moduł nie wyśle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 Nie da się tez zmienić statusu na Płatność przyjęta bo wyskakuje błąd 500 Server Error Oops, something went wrong. Try to refresh this page or feel free to contact us if the problem persists. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 Włącz tryb debugowania i spróbuj zmienić status, komunikaty które się pojawią mogą pomóc rozwiązać problem. Na razie nie wiadomo czy to błąd modułu kart podarunkowych czy błąd związany z modułem płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 18, 2022 Author Share Posted October 18, 2022 Tryb debugowania włączony. Przy próbie ręcznej zmiany statusu na "Płatność Przelewy24 przyjęta" wyświetla się: Property Discount->reduction_amount is not valid at line 917 in file classes/ObjectModel.php reszta na załączonym prtscreenie. Czy wygląda na to że coś ze zniżką źle skonfigurowałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Błąd jest ewidentnie module giftcertificate, na początek warto skontaktować się z jego autorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 18, 2022 Author Share Posted October 18, 2022 (edited) Zmieniłem reduction_amount (było testowo kwota po przecinku) na pełną liczbę. I moduł zadziałał - płatność w zamówieniach i na przelewy24 przeszła prawidłowo:) Po zakupie testowym otrzymałem również maila z kodem rabatowym - więc chyba problem rozwiązany:) endriu107 dziękuje za naprowadzenie z debugowaniem:) Edited October 18, 2022 by mkomorowski@interia. (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 21, 2022 Author Share Posted October 21, 2022 (edited) Jeszcze nie koniec problemów. Ogólnie moduł działa ale po testowym zakupie w sklepie karty rabatowej otrzymuję maila (printscreen w załączeniu) z kodem i linkiem do pobrania pdf'a. Jak klikam [pobierz pdf] znowu błąd 500. Włączyłem debug mode ale nic się nie pojawia tylko błąd 500. W konfiguracji modułu dotyczącym pdf'a znalazłem taki opis: Moduł wykorzysta ten plik szablonu pliku pdf do wygenerowania karty rabatowej Szablony plików wyświetlane w tej sekcji muszą znaleźć się w katalogu modules/giftcertificate/pdf/en/ Nie zapomnij umieścić plików .txt w pozostałych katalogach języków wykorzystywanych przez Twój sklep Nie bardzo wiem jak tą informację wykorzystać, żeby pdf się generował i można go było pobrać. Podpowie ktoś co mam zrobić? Edited October 21, 2022 by mkomorowski@interia. (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted October 27, 2022 Author Share Posted October 27, 2022 Nikt nie ma pomysłów? Może odpłatnie ktoś jest w stanie pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts