Jump to content
  • 0

Moduł dodatków do produktu

kuch

Question

Poszukuję modułu który pozwoli zdefiniować listę dodatków do produktu i każdemu dodatkowi nadać cenę.

Następnie spośród zdefiniowanych dodatków chciałbym przy każdym produkcie móc włączyć wybrane które pojawią się na karcie produktu.

Listę dodatków chciałbym wyświetlać na karcie produktu (lub popupie).

Ważnym elementem jest wykluczanie się opcji.

Np. jak wybiorę dodatek A to dodatek C się wyłącza i nie mogę go dodać do produktu.

Zalazłem taki moduł który wygląda prawie idealnie tak jakbym chciał wybierać dodatki ale nie spełni swojego zadania gdyż część opcji musi się wykluczać.

https://addons.prestashop.com/pl/dodatkowe-informacje-zakladka-produktu/88549-product-add-ons-extra-options.html

Ktoś coś kojarzy?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
4 minuty temu, kuch napisał:

@@ComGrafPL wygląda ciekawie ale szkoda, że nie ma dostępu do demo admina.

Teoretycznie w demo widzę pole radio co pozwala wykluczyć niektóre opcje ale fajnie byłoby zobaczyć jak to po stronie admina wygląda

Sprawdź jeszcze to https://addons.prestashop.com/pl/deklinacje-personalizacja-produktow/30960-additional-product-attributes-custom-product-fields.html

• Like 2

• 0
7 minut temu, ComGrafPL napisał:

Ten chyba mi się przewinął gdzieś ale nie wiem czemu go odrzuciłem. Też wygląda spoko ale demo jest 404 ;)

Myślałem jeszcze o rozwiązaniu opartym o kombinacje ale sporo jest tych opcji dodatkowych co (jak testowałem) generuje masę kombinacji.

Uzupełnienie samych sen tych kombinacji to mordęga bo trzeba sumować cenę każdego dodatku która w kombinacji jest na tak i ustawiać jej taki wpływ na cenę.

Dodatkowo chciałbym pokazywać cenę każdego z dodatków a w kombinacji mogę dodać tylko cenę za "całą" kombinację tych dodatków
A jak zmieni mi się cena któregoś z dodatków? Ehh
Albo nie znam jakiś funkcji presty które by to ułatwiały albo właśnie kombinacje to słabe wyjście.