michal_c Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Witajcie, Od jakiegoś czasu próbuję rozgryźć PS i jego podział na setki plików. Mam jedną kwestię, której nie mogę rozgryźć. W sklepie, który tworzę są dwa typy produktów. Produkty z klasyczną kartą produktu Produkty z konfiguratorem (klasyczna karta produktu jest ukryta). Pytanie dotyczy produktów z pkt.2. Dodam tylko, że wspomniany konfigurator, to oddzielny moduł. Otóż poradziłem sobie z edycją css i z grubsza ostylowałem kartę produktu. Problem w tym, że nie wiem gdzie mogę dodać do kodu nowe elementy. Zależy mi na dodaniu dodatkowych przycisków pod przyciskiem "Dodaj do koszyka" (załącznik). Na klasycznej stronie dodałbym diva w html i problemie. A Tu nie mam pojęcia, gdzie szukać miejsca na wpisanie kodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Jeśli to moduł to w jego plikach musisz poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_c Posted August 25, 2022 Author Share Posted August 25, 2022 Już znalazłem. Niestety wygląda na to, że ten div jest tworzony przez oddzielny plik javascript, a niestety z tego języka znam tylko podstawy. W jaki sposób najlepiej dodać taki przycisk? Wklejam do html np: <p>Click below to see the onClick functionality</p> <button type="button" id="btn" onclick="sampleClick()">Click Here!</button> <p id="samplebtn"></p> a do js: function sampleClick() { varbtnX = document.getElementById("btn"); btnX.disabled = true; } Gdzie najlepiej wkleić kod w pliku js? Na końcu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Kod js który ma działać w szablonie najlepiej dodać do pliku custom.js Jeśli div jest dodawany przez js to w taki sam zabieg możesz zrobić na swoim elemencie, ewentualnie możesz go dodać i tylko przenieść go za pomocą js w docelową lokalizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_c Posted August 25, 2022 Author Share Posted August 25, 2022 Ok, tak spróbuję. Problemem może być to, że ten js jest odpalany tylko w niektórych produktach. Jak wrzucę to w custom.js, to nie będzie w każdym produkcie się wyświetlało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Będzie dlatego napisałem jeśli dotyczy szablonu to custom.js jeśli modułu to najlepiej w pliku js modułu, ewentualnie w custom.js dać jakiś warunek sprawdzający czy jest moduł aktywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts