Jump to content
  • 0

Jak podmienić obrazki na stronie frontowej ?

Universis

Question

Presta 1.7.8.7.  Chcę na szybko podmienić obrazki na stronie frontowej (te zmieniajce się). Znalazłem opis do tego, ale dotyczy on Presta 1.6.x i jest dużo inny. Początki jak wiadomo trudne, chę to zrobić do jutra wieczorem - żeby choć trochę niedzieli mieć, bo odpoczynku też potrzebuję. Póki co to znalazłem te pliki (obrazki) w modules/ps_imageslider/images  podmieniłem same obrazki zostawiając im "prestowe" nazwy, ale Presta wyświetla nadal te swoje i ciekawe skąd je bierze - chyba z RAM pracuje. Tak czy owak nie umiem tego zrobić, a opisu tego na Prestę 1.7 w sieci nie znalazłem. Proszę o pomoc lub link tematyczny do wersji Presty którą posiadam. 

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Wpisałem w Google'ach : "prestashop konfiguracja slidera zdjęć" i pojawiło mi się kilka pozycji. Pierwsza do Presty 1.6 - przeczytałem i to nie pasowało do wersji 1.7, następna strona była do 1.7 i wydała mi się textem wklejonym z poprzedniej - tej do 1.6 - porównałem i też odrzuciłem.  Oba opisy wiodą następująco": Panel -->  MODULES, a następnie MODULES & SERVICES. U mnie jest naczej : Panel--> Moduły -->  Menedzer Modułów (bez Services) i po prawej stronie dostaję: Moduły, a niżej tego napisu Administracja, i jeszcze niżej Design i Nawigacja w którym wybieran najbardziej podchodzącą pozycję: Banner w którym podpinam 3 z fotografie i  "migajace" fotki się zmieniają, poniżej jest galeria 8 fotek -"Popularne produkty" i tam nic się nie zmienia, a jeszcze niżej jest pozycja "Wszystkie produkty" i tam wchodzi jedna z trzech tych nowych fotografii prawie na całą szerokość strony. No nic na razie cel osiągnięty, a jak złapię trochę oddechu to wezmę się za usuwanie tej dużej fotki. Dziękuję za pomoc.

• 0

Tak jak napisałem wszystko masz w konfiguracji modułu slider zdjęć czyli ps_imageslider i ten moduł w  porównaniu do tego z wersji prestashop 1.6 w zasadzie się niczym nie różni jeśli chodzi o jego konfigurację. Wchodzisz w sekcje Modułów w panelu w wyszukiwarce u góry wpisz sobie slider i pokaże ci się ten moduł, klikasz na konfiguruj i tam masz już wszystko, możesz edytować zdjęcia, teksty, kolejność slidów a nawet jak chcesz to sam slider można w łatwy sposób przenieść w inne miejsce to mam w tym poradniku: 

https://www.youtube.com/watch?v=fQ6XcozWrhM

• 0

Dzięki za dotychczasowa pomoc.  Chcę aktualnie zmienić napisy na stronie frontowej - na samej górze - są to: CLOTHES, Produkty Powiązane oraz ART

Widziałem wczoraj że opisujesz to w odcinku na YT, więc jeśli możesz to podaj mi nazwę tego odcinka lub napisz czego mam szukać w zasobach z Prestą.

• 0

Za ten element odpowiada moduł menu... 

https://www.youtube.com/watch?v=vBTnFzjX-7w

Zamykam ten watek, i sugeruje zapoznać się z Regulaminem forum: 

1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie
- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!
- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...