KamilCh Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Dzień dobry, Obecnie prowadzę sklep, który ma około 3420 produktów i wciąż dodajemy nowe. Obecnie sklep ma rozmiar około 19GB. Wydaje mi się, że to już spory rozmiar sklepu. Chcemy dodać kolejne dwa sklepy w opcji multistore, które również będą miały sporo produktów. Zastanawiam się czy kolejne sklepy w multistore oraz wciąż rosnąca baza produktów nie wpłynie negatywnie na działanie systemu prestashop 1.7. Jak jest wydajność systemu prestashop 1.7? Czy lepszym rozwiązaniem będzie otworzenie sklepów na osobnych silnikach prestashop?! Będę wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Raczej zalecam osobne, wydajność to tylko jeden czynnik. W razie jakiejś awarii czy ludzkiego błędu to najwyżej leży jeden sklep, a nie kilka. Poza tym obsługa Multistore ma to do siebie, że pracownicy się mylą, więc tym łatwiej o błąd. No i jeszcze zdarza się, że szablony czy moduły nie mają w pełni poprawnej obsługi Multi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamilCh Posted August 17, 2022 Author Share Posted August 17, 2022 Obecnie mamy synchronizację sklepu z Subiektem GT przez program FirmesLink ale nie wiem czy istnieje możliwość rozszerzenia jego integracji o kolejne sklepy.... Wydaje mi się, że może być problem z kolejną synchronizacją z Subiektem.... Multistore raczej rozwiązywał by ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Ten by rozwiązał, inne by stworzył, nic nie jest takie proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
KamilCh
Dzień dobry,
Obecnie prowadzę sklep, który ma około 3420 produktów i wciąż dodajemy nowe.
Obecnie sklep ma rozmiar około 19GB. Wydaje mi się, że to już spory rozmiar sklepu.
Chcemy dodać kolejne dwa sklepy w opcji multistore, które również będą miały sporo produktów.
Zastanawiam się czy kolejne sklepy w multistore oraz wciąż rosnąca baza produktów nie wpłynie negatywnie na działanie systemu prestashop 1.7.
Jak jest wydajność systemu prestashop 1.7?
Czy lepszym rozwiązaniem będzie otworzenie sklepów na osobnych silnikach prestashop?!
Będę wdzięczny za pomoc.
3 answers to this question
Recommended Posts