Jump to content
  • 0

Formularz kontaktowy nie wysyła powiadomień na email

Michał_Testerski

Question

Test konfiguracji e-maila wypada pozytywnie. Formularz kontaktowy też przyjmuje zgłoszenia i widać je w adminie. Jednak na adres email administratora Presta nie wysyła powiadomień o tych wiadomościach.

Jest co prawda komunikat IMAP configuration is not correct. Ale po co mi IMAP przecież nie chce nic synchronizować tylko dostawiać powiadomienia.

https://prnt.sc/H9tgbUQdKsVa

Jak to włączyć?

15 answers to this question

Recommended Posts

• 1
34 minutes ago, Michał_Testerski said:

Który to miałby być moduł, jaka nazwa? Do tej pory próbowałem to edytować po prostu w zakładce "Obsługa klienta".

Moduł to contactform czyli Formularz kontaktpey i tam są dwa przełączniki, jak pozostałe emaile normalnie przychodzą to nic więcej nie musisz robić.

• 0
30 minut temu, Michał_Testerski napisał:

Test konfiguracji e-maila wypada pozytywnie. Formularz kontaktowy też przyjmuje zgłoszenia i widać je w adminie. Jednak na adres email administratora Presta nie wysyła powiadomień o tych wiadomościach.

Jest co prawda komunikat IMAP configuration is not correct. Ale po co mi IMAP przecież nie chce nic synchronizować tylko dostawiać powiadomienia.

https://prnt.sc/H9tgbUQdKsVa

Jak to włączyć?

Opcje IMAP zaczytaj sobie ze serwera, gdzie masz skrzynkę, hostingu. W hostingu mają te ustawienia pokazane na panelu.

• 0
7 minutes ago, endriu107 said:

Moduł to contactform czyli Formularz kontaktpey i tam są dwa przełączniki, jak pozostałe emaile normalnie przychodzą to nic więcej nie musisz robić.

Udało się. Są powiadomienia. Czy to oznacza, że właściwie mógłbym sobie darować konfigurację IMAP i to by wystarczyło?

obraz.thumb.png.887bdff0bfa406ea468a8bf57848e8e1.png