Jump to content
  • 0

Problem z szablonem maila order_conf - rozjechana tabela - presta 1.7.8.7

CaesaR2005

Question

Cześć,

szukam rozwiązania ale na razie bezskutecznie.

Wersja Presta --> 1.7.8.7

Oryginalny plik "order_conf" działa prawidłowo, mail jest poprawnie wczytywany i formatowany - załącznik 1.

Po przetłumaczeniu jakiegokolwiek wyrazu tabela nie trzyma formatowania w tym przykładzie przetłumaczyłem słowo "Products" na "Zamówiony towar (netto)" , ale tak naprawdę nie ma znaczenia jaki wyraz przetłumaczę, od razu rozpada się formatowanie maila - załącznik 2.

Załączam również wersję przetłumaczoną jak i oryginał, ja nie widzę gdzie może być problem.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak miał podobny przypadek, bo zaraz zostanę bez włosów 🙂

Dziękuję z góry

załącznik_2_nieprawidłowy_format.png

załącznik_1_prawidłowy_format.png

order_conf_en.zip order_conf_pl.zip

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tak, Udało się! Musiałem ręcznie edytować plik html w Notepad++, widocznie faktycznie edytor nie dawał rady 🙂

Szkoda, że nie wpadłem na to wcześniej 🙂

Mam jeszcze pytanie, nie wiem czy mogę w tym wątku, ale w sumie jest troszkę to powiązane, dodałem bezpłatny moduł "Odbioru osobistego" z Presta.

Wszystko fajnie działa, ale...

są dwa bloki:

{delivery_block_html} czyli adres dostawy
{invoice_block_html} i adres faktury

Po rejestracji konta, oba adresy są takie same, wiadomo, Klient dodaje jeden adres.

Czy jest jakaś opcja w ustawieniach, żeby przy wyborze "Odbioru osobistego", adres dostawy był adresem SKLEPU (który oczywiście wprowadziłem w panelu admina Preferencje --> Kontakt --> Sklepy), a nie adresem Klienta?

Jakoś to mnie kłuje w oczy 🙂

Czy po prostu Presta tak ma i nic się nie da z tym zrobić?