Jump to content
  • 0

dodanie 2 stawek vat w karcie produktu

Alex Brus

Question

Cześć wszystkim.

Mam bardzo poważny problem, niestety mój sklep nie ruszy do póki go nie rozwiążę...

Prestashop w karcie produktu ma możliwość dodania tylko jednej stawki Vat a potrzebuję dwie
Mianowicie potrzebuję w karcie produktu mieć możliwość ustalenia ceny dla stawki 0% (PAŃSTWA SPOZA UNI EUROPEJSKIEJ) i dla stawki 23% (PAŃSTWA W UNI EUROPEJSKIEJ)

Wysyłam plik w załączniku z Worda - zostało tam wszystko opisane i pokazane o co dokładnie chodzi.

czy można to jakoś rozwiązać ?

pozdrawiam.

ROZWIĄZANIE PROBLEMU Z 2 STAWKAMI VAT.docx

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zwróć uwagę na to że do do produktu nie przypisujesz stawki VAT, tylko regułę podatkową. Sama reguła podatkowa może zwierać wiele różnych stawek podatku, specyficznych dla danego kraju.

Międzynarodowe -> Podatki -> Reguły podatków.

• Thanks 1

• 0

oczywiście zgadza się to co piszesz ale ja nie sprzedaję produktów fizycznych tylko dostęp do filmów z czego jeden przez okres 30 dni ma zwyżkę ceny w każdym dniu emisji.

Kolejną rzeczą jest to że mam stawkę dla USA 0%

Dla Polski 23%

Wszyscy muszą widzieć tą samą cenę zakupu : $ 1.20

W Polsce jest dobrze bo jest z Vatem bo $ 1.20 to kwota brutto ale w USA wylicza już $ 0.98 bo jest bez Vatu i na fakturze wychodzi kwota netto : 0.98 i brutto 0.98

więc brakuje jedynie na fakturze dla stanów zjednoczonych aby ta kwota była jak brutto dla Polski z podatkiem $ 1.20.

Istnieje jeszcze inna możliwość - gdyby był moduł przewożnika ale z ustawieniem podatku Vat 23% a nie kwoty $

i z możliwością zaznaczenia obszaru dostawy, dla Europy wtedy bym ustawil 0% bo już jest wliczony Vat w zakupie a dla Stanów bym ustawił te 23% czego brakuje na fakturze