morawcik Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 Cześć, Czy jest taka możliwość aby włączyć Multistore gdzie sklep 1 będzie miał domenę sklep1.pl dla języków pl i en (tak jak jest to "normalnie") oraz dla sklepu 2 domeny sklep2.pl dla języka pl i sklep2.com dla języka en ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 Jeśli sklep2.pl to drugi sklep a sklep2.com to trzeci sklep to jest taka możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 morawcik Posted July 7, 2022 Author Share Posted July 7, 2022 sklep2.pl i sklep2.com to miałby być 1 sklep ("sklep 2") tylko odpowiednia domena (.pl i .com) miałaby odpalać odpowiednią wersję językową po wejściu na stronę czyli jak ktoś wejdzie na sklep2.pl to zobaczy stronę w języku polskim a na sklep2.com zobaczy w języku angielskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 Tak się nie da zrobić, nawet jak dodasz kilka różnych domen dla jednego sklepu zawsze jedna domena jest główna, poza tym nie widzę problemu aby to było przy zastosowaniu dwóch sklepów gdzie można współdzielić klientów, koszyki, produkty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 morawcik Posted July 7, 2022 Author Share Posted July 7, 2022 W sumie ma to jakiś sens. Mam tylko pewien problem: - utworzyłem nową grupę gdzie dodałem 2 sklepy (bez importowania produktów i kategorii) - sklep 2 i sklep 3 (sklep 1 już był i jest całkiem osobny) i dodałem im nową kategorię główną - w produktach po wejściu do grupy widzę produkty ze sklepu 1 i nie mogę stąd ani nic usunąć ani dodać nowego (mam albo wybrać konkretny sklep albo "wszystkie sklepy") a jak wejdę do sklepu 2 lub sklepu 3 to dodany produkt pojawia się tylko w tym sklepie w którym został utworzony Jak mogę teraz dodać 1 produkt do sklepu 2 i sklepu 3 bez duplikowania go? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
morawcik
Cześć,
Czy jest taka możliwość aby włączyć Multistore gdzie sklep 1 będzie miał domenę sklep1.pl dla języków pl i en (tak jak jest to "normalnie") oraz dla sklepu 2 domeny sklep2.pl dla języka pl i sklep2.com dla języka en ?
4 answers to this question
Recommended Posts