odeg Posted June 15, 2022 Share Posted June 15, 2022 (edited) Cześć, Prestashop 1.6.1.24 Czy jest sposób żeby pojawiał się drugi z dostępnych komunikatów dostępności na zakładce ilość na stronie produktu(tekst gdy ilośc = 0), ale przed wyzerowaniem ilości na zapleczu? Mam u siebie produkt "a" i mam go w ilości 2 sztuki. Ustawione w panelu "pozwól zamawiać", klient zamawia to co na magazynie faktycznie i to co będzie. Klient dodając do koszyka kolejną sztukę, wciąż widzi "na magazynie"(pierwszy z komunikatów ustawianych w dostepności(tekst gdy stan dodatni)) a powinien widzieć to przy 2 sztukach, natomiast przy 3 tekst powinien się zmienić na "czas dostawy 14 dni". Bo 2 są, a na trzecia trzeba poczekać, ale też jest do kupienia. Test się zmienia ale tylko po wyzerowaniu produktu. A chodzi o to żeby wskakiwał przy dodaniu sztuki z poza ilości fizycznie dostępnej. W Prestashop 1.7 tak to działa. Czy da się to zrobić w 1.6? Edited June 18, 2022 by odeg more info (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
odeg Posted June 20, 2022 Author Share Posted June 20, 2022 kombinuję z warunkiem w product.tpl ale nie wiem jakie to zmienne. W 1.7 product-add-to-cart.tpl i ... if $product.availability == 'available' , a w 1.6 szukam i próbuję : ...elseif $product->quantity <= 0 || $product->available_for_order > $product->quantity} label-warning... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts