Universis Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Choć założyłem tutaj konto blisko rok temu, teraz dopiero piszę swój pierwszy post - Witam więc Wszystkich. Jak większość - chciałbym wykorzystać PrestaShop do prowadzenia sklepu, więc na początek moje pytanie jest o możliwości PrestaShop. Podejrzałem od "kuchni" inny sklep, nie wiem czy bazuje on na PrestaShop, ale ma następujące własności które chciałbym mieć w swoim sklepie. I tak na przykładzie: 1 Klient klika w sieci i wybiera kilka produktów i to pojawia się u mnie na liście jako zamówienie. 2. Ja chodzę po magazynie i zbieram zamówione rzeczy i przynoszę je pod skaner barcodów. 3. Skanuję wszystkie kody na tych detalach i jak jest wszystko w porządku to okienko skanowania się zamyka, automatycznie drukowana jest faktura i label z adresem do wysyłki, gotowy do przyklejenia na paczkę. 4. Dodatkowo system "wyrzuci" podczas skanowania jeśli nastąpiła pomyłka w przyniesionych rzeczach bo któraś jest niewłaściwa dla danego zamówienia. Niem wiem czy przypadkiem wszystko to ma być osiągnięte przy pomocy PrestaShop, być może część z tych czynności trzeba by "zlecić" któremuś z pakietów LibreOffice (dawniej OpenOfiice) - odpowiednik MS Office pod Linuxem bo pod nim pracuję. Jestem początkującym, stąd "nieporadność" mojego postu. Proszę o pomoc w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Jeśli w punkcie 1 masz na myśli że klient robi zakupy online w twoim sklepie i to zamówienie pojawia się w panelu to jest standard a pozostałe punkty załatwisz 1 modułem od x13 https://x13.pl/moduly-prestashop/pakowanie-zamowien.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Universis Posted May 31, 2022 Author Share Posted May 31, 2022 To już coś, dziękuję. Napiszę do nich bo nie widzę żeby to obsługiwało pomyłkowo zebrane z półek detale. Jak nie da rady, to trzeba będzie dalej szukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Universis Posted June 2, 2022 Author Share Posted June 2, 2022 Odpisali. Dostanę takie powiadomienie o niewłaściwej sztuce. Dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts