Jump to content

Probleme afisare de la Mozilla la IE sau Chrome

Recommended Posts

salutare
am o problema la 2 siteuri. amandoua arata ok cand le accesez cu Mozilla dar cand le deschid cu IE sau Chrome coloana cu toate modulele din partea dreapta imi apar in josul paginii sub coloana cu modulele din partea stanga.
Cum pot sa rezol aceasta problema ?

salutare
am o problema la 2 siteuri. amandoua arata ok cand le accesez cu Mozilla dar cand le deschid cu IE sau Chrome coloana cu toate modulele din partea dreapta imi apar in josul paginii sub coloana cu modulele din partea stanga.
Cum pot sa rezol aceasta problema ?

La o prima impresie a mea, este ca nu cred ca folosesti tema default de la presta, asta insemna ca daca folosesti o tema personalizata sau o tema compatibila cu versiuni de 1.3.x iar tu ai o versiune de 1.4.x , atunci de aici si acele discrepante la afisare in diferite browsere.

Daca insa ma insel, ai o optiune simpla si una mai complexa spre rezolvare. Ai simpla e sa incerci sa iti dai un force compile din BO si sa stergi cache-ul din calculator, iar cealalta optiune mai complexa d ecare vorbeam este sa vezi daca global.css este intocmai incat sa fie in concordanta cu ceea ce vrei tu sa se vada atat pe IE6/7 cat si pe Mozilla, Chrome, etc etc.

Oricum cand mai zici ca ai probleme , preferabil sa spui si ce platforma din PrestaShop utilizezi (1.2.x, 1.3.x, 1.4.x), daca e template defaulta sau unu modificat(downloadata, cumparat, etc), ca sa reducem timpul si sa nu ne dam cu presupusul.

unul din siteuri este modamilitara.ro cu versiunea Version 1.2.5.0 - 2.896s si celalalt este genti-aluminiu.ro cu versiunea Version 1.3.7.0 - 0.602s

cum pot sa fac ca orcine de la orice calc din tara cand acceseaza siteurile sa nu fie nevoit sa stearga cache-ul din calculator ? mai detaliat pasii ptr ca chiar daca eu am facut siteurile nu ma pricep la coduri HTML

unul din siteuri este modamilitara.ro cu versiunea Version 1.2.5.0 - 2.896s si celalalt este genti-aluminiu.ro cu versiunea Version 1.3.7.0 - 0.602s

cum pot sa fac ca orcine de la orice calc din tara cand acceseaza siteurile sa nu fie nevoit sa stearga cache-ul din calculator ? mai detaliat pasii ptr ca chiar daca eu am facut siteurile nu ma pricep la coduri HTML

Cum spuneam in prima interventie, cache-ul este o banuiala, si era prima solutie in rezolvarea problemei tale si avea sa fie cea mai simpla, se pare ca esti si norocos si de la asta pleaca problema :) Eu unul am verificat in cam toate browserele si se vede prefect , la fel cum spunea si colegul nostru Abh.

Personal nu stiu cum se pot face setarile din BackOffice (BO) pentru a putea forta cache-ul sa nu mai salveze atat de mult paginile vizualizate, insa am sa caut pe site-uri demo care dau acess la atat la FO cat si BO si sa vad cum sunt dispuse acolo setarile, iti voi face un print screen si apoi le vei putea utiliza si tu. Daca nu ma insel se pot da directive si din .htaccess unde sa setezi perioada de stocare a acestor informatii.

Poti adauga in .htaccess-ul tau aceasta comanda la final.

Dupa linia : adauga urmatoarele:

# Catch 404 errors
ErrorDocument 404 /404.php

ExpiresActive On
   ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
   ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
   ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
   ExpiresByType text/css "access plus 1 week"
   ExpiresByType text/javascript "access plus 1 week"
   ExpiresByType application/javascript "access plus 1 week"
   ExpiresByType application/x-javascript "access plus 1 week"
   ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"

FileETag INode MTime Size

AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
   AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
   AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
   AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
   AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

Aceastea in mod normal se folosesc in veriunile 1.3.x si 1.4.x dar nu este exclus sa fie valabile si in versiunile 1.2.x , oricum nu sunt sigur ca e 100% corect ce zic dar merita sa incerci sau altii care au deja vesiunea 1.2.x si 1.3.x instalate sa imi confirme spusele sau sa completeze.

Success! ;)