Autozaslony Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 Czy ktoś jest w stanie pomóc z konfiguracją tego modułu. Trzeba tam podmienić kilka plików oraz wierzy kodu. Z plikami nie było problemu ale z wierszami kodu już tak. Podmiana jest dla szablonu klasycznego a ja mam użyty zakupiony szablon. Próbowałem podmieniać w obu ale efekty jest zerowy. Od razu mówię, żeby uniknąć porad o zgłoszenie się do autora modułu, że autor nie oferuje darmowego wsparcia a koszt pomocy jest jakiś kosmiczny W załączniku zrzut co konfiguracji. Na zielono wykonane, na czerwono pozostałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 Jaki masz dokładnie problem z wierszami kodu? Masz podane ścieżki do plików i numery linii, z tym że u ciebie zmiany nie będą w calssic a w szablonie który masz. Jeśli podany plik nie istnieje to możesz go skopiować z calssica i dokonać zmian, jeśli istnieje to porównaj kod w classicu jaki ma być zmieniony i odnajdź ten sam kod w plikach z twojego szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Autozaslony Posted March 17, 2022 Author Share Posted March 17, 2022 Podmieniałem podane nr linii i nic to nie dało. Podmieniałem zarówno w classicu jak i w swoim szablonie. Jesteś w stanie zerknąć? Podałbym Ci dane na emaila lub inny kontakt. Oczywiście mogę zapłacić za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 Czy w zakładce Zaawansowane > Wydajność wyczyściłeś pamięć podręczną po zmianach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Autozaslony Posted March 17, 2022 Author Share Posted March 17, 2022 Tak, czyściłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Odezwij się na [email protected] postaram się po południu zaglądnąć do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aro Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Co dalej z Prestashop, jeśli potrzeba więcej, niż 1000 atrybutów? Do tej pory Attribute Wizard Pro rozwiązywał ten problem, ale autorzy już się "odcięli" od tej platformy krytycznie oceniając jest rozwój, a raczej stwierdzając postępujący regres. 10 tys kombinacji to nie jest dużo, a co dopiero mówić o limicie w granicach 1000. AWP było czymś, co powinno było się znaleźć w standardzie Prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Jest wiele modułów które tworzą opcje wyboru typu atrybuty nie korzystając z natywnych funkcjonalności, natomiast rozwiązanie należy dobrać pod siebie. AWP nie jest jedyną opcją. To że tomerg oficjalnie pożegnał się z społecznością prestashop nie ma tylko podłoża w samym podejściu firmy prestashop, dla jednego regres to faktyczne uwstecznianie się a dla innego regres to spadek dochodów i tu bym patrzył w tą stronę ponieważ presto-chengeo przebranżowiło się, zmienili nazwę i platformę na taką gdzie obecnie w zasadzie nie ma dużej konkurencji na rynku deweloperów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aro Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 (edited) Możesz podać kilka przykładów takich modułów, które według Ciebie zastępują AWP? Z tego co mi wiadomo nie było nic lepszego od długiego czasu, liczy się również solidne wsparcie techniczne. Edited May 16, 2022 by aro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Nic lepszego nie było... to zależy pod jakim kątem na to spojrzeć... Tak jak napisałem moduł należy dobierać pod własne wymagania i większość modułów customizujących produkty działa jak atrybuty ale bez atrybutów i bez problemu ich generacji. Oczywiście atrybuty mają pewne elementy które nie mają owe moduły nie korzystające z natywnych atrybutów tylko pytanie czy są one Ci potrzebne jeśli tak to które elementy... Temat jest złożony i wymaga dostosowania pod konkretny przypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aro Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Jako przykład podam opony. Grupy atrybutów: rozmiar w calach, szerokość, wysokość, typ (letnia, zimowa, całoroczna), głośność. Jest to zaledwie kilkadziesiąt atrybutów, ale 5 grup atrybutów w sumie daje dużo kombinacji (np. kilka tysięcy). Załóżmy, że dodatkowo atrybuty tylko w jednej grupie (typ) będą mogły wpływać na zmianę ceny. Nie jest to najlepszy przykład, bo wiadomo, że ceny opon bardzo często zależą od rozmiaru, ale w moim przypadku tak nie jest. Moduł ma więc robić tylko tyle i aż tyle. Powinno to od strony FO wyglądać tam samo dla kupującego, jak przy standardowym generatorze atrybutów, ale bez fizycznego tworzenia tych tysięcy atrybutów w produkcie po stronie BO. Który moduł zatem polecisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Autozaslony
Czy ktoś jest w stanie pomóc z konfiguracją tego modułu.
Trzeba tam podmienić kilka plików oraz wierzy kodu. Z plikami nie było problemu ale z wierszami kodu już tak.
Podmiana jest dla szablonu klasycznego a ja mam użyty zakupiony szablon. Próbowałem podmieniać w obu ale efekty jest zerowy.
Od razu mówię, żeby uniknąć porad o zgłoszenie się do autora modułu, że autor nie oferuje darmowego wsparcia a koszt pomocy jest jakiś kosmiczny
W załączniku zrzut co konfiguracji. Na zielono wykonane, na czerwono pozostałe.
10 answers to this question
Recommended Posts