Jump to content
  • 0

Gdzie presta 1.7 trzyma szablony maili?

mad_eye

Question

Już mnie krew zalewa. Zmieniłem pliki w EN i PL w folderze /mails i zero efektów. Wykasowałem nawet na chwilę folder i presta nadal wysyła maile do userów.

Mam wtyczkę ps email alerts do wysyłki do admina, szablon edytowałem ale zero efektów. Gdy usunę folder ./mails z wtyczki ps email alerts to maila do admina nie wysyła, czyli właściwy folder, edytuje plik new_order.html w obu wersjach językowych PL i EN, ale zero efektu.

Czy jest jakis cache tych szablonów maila?

Edited by mad_eye (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Pliki maili sklepu masz w głównym katalogu /mails oraz w katalogu themes/szablon/mails

Pliki szablonów maili modułów masz w modules/moduł/mails lub w themes/szablon/modules/moduł/mails

Pliki szablonów maili tak samo jak pliki szablonu podlegają kompilacji więc po zmianach trzeba wyczyścić pamięć podręczną w zakładce wydajność.

• 0
11 minutes ago, mad_eye said:

Już mnie krew zalewa. Zmieniłem pliki w EN i PL w folderze /mails i zero efektów. Wykasowałem nawet na chwilę folder i presta nadal wysyła maile do userów.

Mam wtyczkę ps email alerts do wysyłki do admina, szablon edytowałem ale zero efektów. Gdy usunę folder ./mails z wtyczki ps email alerts to maila do admina nie wysyła, czyli właściwy folder, edytuje plik new_order.html w obu wersjach językowych PL i EN, ale zero efektu.

Czy jest jakis cache tych szablonów maila?

Gdzie zmieniałeś? W public_html/themes/szablon/mails czy public_html/mails ? Sprawdź to pierwsze.

• 0

W PrestaShop jest coś takiego jak hierarchia ważności plików, te z katalogu szablonu mają pierwszeństwo nad tymi z katalogów głównych takich jak mails czy też modules. Szablon który wykorzystujesz ma te pliki natomiast zawsze można trafić na taki szablon który ich nie ma wtedy sklep korzysta z tych plików w głównych katalogach.

• 0

Jeszcze jedno pytanie - gdy zamówienie schodzi na maila wygląda spoko, ale gdy próbuje je drukować to jest masakra - na 3 kartkach gdzie 3/4 powierzchni jest puste!
Jak to zmodyfikować? Nie znam się na html za bardzo i nie wiem czy tam są jakieś elementy za to, że coś jest drukowane na 1 kartce?