ksiegarz Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Zainstalowałem najnowszą wersję Presty. Proces instalacji przebiegł bez problemu, z bazą się połączył. Wyskoczyła informacja, że wszystko OK. Ale przy próbie uruchomienia sklepu zamiast strony startowej wyskakuje info, że ma się rozpocząć pobieranie. I pobiera plik [losowe_cyfry_i_litery].htm Przy próbie wejścia w admina to samo. Pobiera index.php Coś pominąłem? Czegoś nie skonfigurowałem? MK Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 1 hour ago, ksiegarz said: Zainstalowałem najnowszą wersję Presty. Proces instalacji przebiegł bez problemu, z bazą się połączył. Wyskoczyła informacja, że wszystko OK. Ale przy próbie uruchomienia sklepu zamiast strony startowej wyskakuje info, że ma się rozpocząć pobieranie. I pobiera plik [losowe_cyfry_i_litery].htm Przy próbie wejścia w admina to samo. Pobiera index.php Coś pominąłem? Czegoś nie skonfigurowałem? MK PHP masz dobrze ustawione? Jeśli to najnowsza wersja, to PHP 7.4. Nadpisywałeś starą instalację, czy czysta instalacja, w nowych folderze, domenie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ksiegarz Posted February 10, 2022 Author Share Posted February 10, 2022 Mam w .htaccess tak :Location /*.php Use php74 :Location Nowy folder, nowa baza SQL, nowe wgranie instalacji. Coś musi być nie tak z php, bo gdy wgrałem krótki skrypt z phpinfo() to też go chce pobierać a nie uruchamiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ksiegarz
Zainstalowałem najnowszą wersję Presty.
Proces instalacji przebiegł bez problemu, z bazą się połączył. Wyskoczyła informacja, że wszystko OK.
Ale przy próbie uruchomienia sklepu zamiast strony startowej wyskakuje info, że ma się rozpocząć pobieranie.
I pobiera plik [losowe_cyfry_i_litery].htm
Przy próbie wejścia w admina to samo. Pobiera index.php
Coś pominąłem? Czegoś nie skonfigurowałem?
MK
2 answers to this question
Recommended Posts