Andrejkov Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 (edited) Witam, Mam problem z ostatnim krokiem w koszyku na PS 1.7.7.4, w moim szablonie(Interior). A mianowicie zgoda na akceptację regulaminu od początku ma treść: "Zgadzam się z warunkami świadczenia usług i będę stosować się do nich bezwarunkowo.", chciałem ją zmienić natomiast nigdzie nie mogę znaleźć miejsca w którym mogę dokonać takiej edycji. Sprawdziłem w tłumaczeniach szablonu nie ma takiej wartości, natomiast w plikach szablonu(/themes/interior/templates/checkout/_partials/steps/payment.tpl) doszedłem jedynie do kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie tego checkboxa: <form id="conditions-to-approve" method="GET"> <ul> {foreach from=$conditions_to_approve item="condition" key="condition_name"} <li> <div class="float-xs-left"> <span class="custom-checkbox"> <input id = "conditions_to_approve[{$condition_name}]" name = "conditions_to_approve[{$condition_name}]" required type = "checkbox" value = "1" class = "ps-shown-by-js" > <span><i class="material-icons rtl-no-flip checkbox-checked"></i></span> </span> </div> <div class="condition-label"> <label class="js-terms" for="conditions_to_approve[{$condition_name}]"> {$condition nofilter} </label> </div> </li> {/foreach} </ul> </form> Dokładnie w tym divie: <div class="condition-label"> <label class="js-terms" for="conditions_to_approve[{$condition_name}]"> {$condition nofilter} </label> </div> wyświetla się checkbox na stronie. Miał ktoś z Was może już podobny problem i znalazł rozwiązanie? Myślałem, że treść tego checkboxa jest gdzieś w kodzie ale niestety nie mogę jej znaleźć. Obecnie nie mam zainstalowanego żadnego modułu do edycji checkboxów. PS. Jeśli jest ktoś jest w stanie wskazać wtyczkę jaką będę w stanie to zrobić to również będę wdzięczny. Dzięki za pomoc 😷 Edited February 6, 2022 by Andrejkov (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrejkov Posted February 6, 2022 Author Share Posted February 6, 2022 Problem rozwiązany. Rozwiązanie to dodanie na sztywno odpowiedniego teksu w kodzie strony. Kod: <div class="condition-label"> <label class="js-terms" for="conditions_to_approve[{$condition_name}]"> {$condition nofilter} </label> </div> Zmieniłem na: <div class="condition-label"> <label class="js-terms" for="conditions_to_approve[{$condition_name}]"> {if $language.iso_code == 'pl'} Zapoznałem się i w pełni akceptuję <a href="/pl/content/3-regulamin" target="_blank">regulamin sklepu. *</a> {else} {$condition nofilter} {/if} </label> </div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_c Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 (edited) Podbijam. Skorzystałem z tego kodu (powieliłem te divy, dodając nowe chceckboxy). Niestety linki nie działają. Tzn. Checkbox działa, wyświetla tekst i odnośnik. Kliknięcie w niego nie powoduje żadnej akcji, ale można otworzyć link w nowej karcie. Ma ktoś pomysł co może powodować błąd? Pomogło wyrzucenie linku poza label. Jednak chciałbym zrozumieć co było nie tak. Edited February 2, 2023 by michal_c (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts