Jump to content
  • 0

Furgonetka nie zastępuje danych adresu dostawy w panelu klienta.

namierzam

Question

Szanowne Państwo, mam problem z modułem Furgonetka. Otóż nie zastępuje on adresu dostawy na podany w zamówieniu paczkomat w szczegółach zamówienia w panelu klienta, w tym miejscu co jest pokazane na SS. Chciałbym się zapytać czy jest możliwość aby Furgonetka pokazywała dane wybranego paczkomatu w tym miejscu? Czy może ja coś źle skonfigurowałem albo tak ten moduł jest zrobiony?

2022-01-21 17_54_51-Larza i jeszcze 7 stron — Osobisty — Microsoft Edge.png

Edited by namierzam (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam

Mam taki sam problem ale dotyczy Prestashop 8 i z tego co widzę to występuje przy Furgonetce oraz wtyczce z Inpost.  Wniosek że trzeba coś jakaś opcję w Prestashop aby pokazywało wybrany paczkomat, tylko jaką.. Help 

• 0

Tak. 

Oto odpowiedź:

Dzień dobry,

w tym miejscu są wyświetlane dane, które klient podał podczas realizacji zamówienia. Mimo wybrania punktu odbioru, PrestaShop pobiera dane do wysyłki z formularza. W tym przypadku nasz moduł nie jest w stanie tego w jakiś sposób nadpisać. Natomiast po przejściu do zamówienia przesyłki, punkt odbioru powinien być automatycznie uzupełniony - nie powinno być konieczności ręcznego wyszukiwania tego punktu podczas zamawiania przesyłki.

Problem dotyczy także wysyłania przez Inpost. I zastanawiam się czy może trzeba coś pozmieniać w zaczepach aby wtyczki mogły nadpisywać dane. 

Zrobiłem trochę testów i klient dostaje maila w którym jako adres dostawy jest jego adres zamiast paczkomatu.

W panelu też jest że wysyłka na adres klienta. Na samym dole jest tylko informacja od wtyczki że to paczkomat i nr paczkomatu.

Znalazłem na tym forum coś takiego i tak myślę czy ja też nie muszę coś pozmieniać w tych zaczepach.

Edited by kkk12312412412 (see edit history)