lukash4 Posted January 16, 2022 Share Posted January 16, 2022 Używacie Redisa na swoich Prestach? Wady? Zalety? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukash4 Posted February 2, 2022 Author Share Posted February 2, 2022 Nikt nie używa? szkoda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoJoe Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 To nie jest tak, że nikt nie używa bo nie chce. Presta1.7 ma wbudowane wsparcie wyłącznie dla memcached; pozostałe opcje pomijam. Poza jednym modułem xtremecache są wyłącznie odpłatne. A ten darmowy moduł działa w magiczny sposób, bo był tworzony pod 1.5 i jeden z forumowiczów zaktualizował tylko funkcje aby działały w v1.7. Ja nie zaryzykuję kupna modułu, który nie wiem czy w ogóle zadziała a jak zadziała to nie będzie się gryzł z prestą, a co moduł w tej platformie to kolejne utrapienie. Jeśli masz jakieś doświadczenia z PS+redis to chętnie powiększę horyzont wiedzy w tym temacie. Bo niegdysiejsze choć bardzo płytkie testy wykazały, że redis ciut szybszy. Ale to dość subiektywna opinia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gooraloo Posted yesterday at 08:53 AM Share Posted yesterday at 08:53 AM Czy po zmianach w prestashop ktoś już testował redis? Bo widzę, że jest dostępny. Na innych systemach CMS na tym samym serwerze u mnie to samo połączenie działa, w preście niestety nie, dlatego z ciekawości pytam czy testy Wam się powiodły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts