Jump to content
  • 0

Brak wysyłanych powiadomień

Meg1979

Question

Mam problem związany z wysyłaniem powiadomień a w zasadzie raczej ich brakiem.

Wersja mojego oprogramowania (1.7.6.7)

w momencie kiedy Klient złoży nowe zamówienie, nie dostaję na skrzynkę firmową powiadomienia mailowego o zamówieniu

klient nie otrzymuje również na maila powiadomień dotyczących realizacji zamówienia.

nie działa opcja przypomnienia hasła - mail również nie jest wysyłany.

Kontaktowałam się z dostawcą hostingu, twierdzą, że   po ich stronie wszystko jest w porządku.

Gdy próbuję zmienić status realizacji zamówienia pojawia się poniższy komunikat:

"Wystąpił błąd podczas zmiany statusu lub brak możliwości wysłania wiadomości e-mail do klienta"

Natomiast gdy próbuję wysłać maila z konta prywatnego na firmowe, to taki mail bez problemu zostaje dostarczony

Czy może ktoś pomóc w czym może być problem?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jaką masz konfiguracje email w sklepie? - Nie wiem czy o to dokładnie pytasz.. wchodząc w opcje email :

Wyślij e-maile do Biuro obsługi klienta i tu mam ustawione :Użyj własnych ustawień SMTP (tylko dla zaawansowanych) , oraz opcję wysyłania wiadomości w formacie email i html ( obie te wersje)

dodatkowe ustawienia:

nazwa domeny- mam pole puste 

Serwer SMTP- tu mam uzupełnione dane 

Nazwa użytkownika SMTP - wpisany jest adres mailowy 

Szyfrowanie - TLS

port- pozycja również uzupełniona.

• 0
1 minute ago, endriu107 said:

Poniżej tych ustawień masz opcję wysłania wiadomości testowej, proszę sprawdzić czy działa.

Niestety nie działa... pojawia się komunikat

Connection to tcp://mail-(tu nazwa naszego serwera):465 Timed Out

• 0

Problem rozwiązany, załączam informację w czym tkwił problem w moim przypadku ( może się komuś przyda) pomogła zmiana w szyfrowaniu z TLS  na SSL, port miałam ustawiony na 465 

Dostawca hostingu wykonywał upgrade serwera pocztowego, przez co metody szyfrowania połączeń również się zaktualizowały. Stąd na porcie 465 niezbędny jest teraz u mnie  SSL zamiast TLS.