aldesem.com Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Merhaba,Kargo firmaları gönderilecek ürünlerin kargoya kabul edilmesi için müşterinin telefon numarasını zorunlu olarak istemektedirler. Ancak prestashopa kayıt esnasında telefon alanı girilmesi zorunlu olmadığı için müşteriler siteye kayıt olurlarken boş bırakıp geçtikleri için sevkiyatta sorunlar yaşamaktayız.Sorum şu ki; kayıt formundaki telefon alanını nasıl zorunlu yapabiliriz?authentation.tpl dosyasında aşağıdaki değişikliği yaptım görsel olarak zorunlu oldu ama fonksiyonel olarak nasıl ayarlayacağım konusunda yardım ederseniz memnun olurum. {l s='Home phone'} <input type="text" class="text" name="phone" id="phone" value="{if isset($smarty.post.phone)}{$smarty.post.phone|escape:'htmlall':'UTF-8'}{/if}" /> * Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemin Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaqo999 Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Dostum eline sağlık güzel oldu çalışıyor fakat açıklamada######################################################################################### /translations/tr/fields.php ############################################## ıÁerisinde Bulun #########################'telefon_cep';############################################################################## Alt˝na Ekletin ####################'Cep Telefonu';Altına ekleyin değilde "telefon_cep kısmını" GSM olarak değiştirin desek daha anlaşılır olacak sanırım. Form'da Gsm olarak geçiyor ya... Eline sağlık çok güzel ve kullanışlı oldu. Sen bu işten anlıyor gözüküyorsun yaptığın siteyi bizimle paylaşırsan seviniriz. Bizde eksiklerimizi görürüz böylelikle. Senden baya yardım alacağız gibi gözüküyor. Napalım kod bilmiyoruz Saygılar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemin Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ookuu Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Authendication.php dosyasını bulun.54 üncü satır olan $errors[] = Tools::displayError('invalid birthday'); kodundan sonra elseif ((strlen(Tools::getValue('phone'))<10)) $errors[] = Tools::displayError('telefon numarası gerekli'); kodunu ekleyin. Sadece bu satırın eklendiği dosyayı ekte sundum. Yüklemeden önce orjinal dosyanın yedeğini almanız sizin yararınızadır. İyi çalışmalar. authentication.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
HakanAtakan Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Sevgili Ookuu Gönderdiğin dosyayı yükledim. Hatasız çalışıyor. Desteğin için teşekkürler.Ancak Telefon Numarasının girildiği alanı zorunlu olduğunu gösteren kırmızı "*" ni koymuyor bunu nasıl yapabiliriz.Hakan Link to comment Share on other sites More sharing options...
HakanAtakan Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Evet bende de hatasız çalıştı. Ancak Telefon Alanının zorlunlu olduğunu gösteren "*" işaretini nasıl koyacağız?Hakan Link to comment Share on other sites More sharing options...
HakanAtakan Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Sanırım bu Türkçe topluluğunda 3-5 kişiden ibaretiz. Kimse kalmamış. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Sorunu çözmek için:Classes/Adress.php açınız ve altdaki kodu bulunuz:protected$fieldsRequired = array('id_country', 'alias', 'lastname', 'firstname', 'address1', 'postcode', 'city');ve altdaki kod ile değiştiriniz:protected$fieldsRequired = array('id_country', 'alias', 'lastname', 'firstname', 'address1', 'phone', 'city');Classes/Customer.php dosyasını açınız ve altdaki kodu bulunuz:protected $fieldsRequired = array('lastname', 'passwd', 'firstname', 'email');ve altdaki kod ile değiştiriniz:protected $fieldsRequired = array('lastname', 'passwd', 'firstname', 'email', 'phone');Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hertelden.org Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Beyler Benim bir sorum olucak benim site ticaret sitesinden çok dosya indirme şeklinde yaptım o yüzden indirme aşamasında adres vs kaldırmak istiyorum lütfen bir el atıp yardımcı olurmusunuz. Üye kısmında Sadece İsim E-Mail ve Şifre olmasını istiyorum diğer tüm bölümleri nasıl kaldırabilirim lütfen beyler bilen yardımcı olsun Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Authendication.php dosyasını bulun.54 üncü satır olan $errors[] = Tools::displayError('invalid birthday'); kodundan sonra elseif ((strlen(Tools::getValue('phone'))<10)) $errors[] = Tools::displayError('telefon numarası gerekli'); kodunu ekleyin. Sadece bu satırın eklendiği dosyayı ekte sundum. Yüklemeden önce orjinal dosyanın yedeğini almanız sizin yararınızadır. İyi çalışmalar. teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ugur onur Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Sanırım bu Türkçe topluluğunda 3-5 kişiden ibaretiz. Kimse kalmamış. Buralardayız merak etmeyin arkadaşlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kargyy Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Arkadaşlar kolay gelsin. İlk mesajlardaki tpl dosyasına telefonu zorunlu kılmayı yaptım. Evet telefon zorunlu diyor ilk baş. Ancak sonrasında heryer doldurulsa dahi herşey için doldurulmadı tarzı uyarı vaeriyor. hata nerdedir acaba? 1.3.7 kullanıyorum. Mümkünse biri bana telefonun zorunlu alan olması ve yanındaki işaret ile ilgili dosyaları yollayabilir mi?teşekkürler Sürekli bu hata çıkıyor:Toplam 9 hata bulunmaktadır. :01.‘lastname’ Zorunlu02.‘passwd’ Zorunlu03.‘firstname’ Zorunlu04.‘email’ Zorunlu05.‘phone’ Zorunlu06.‘id_country’ Zorunlu07.‘alias’ Zorunlu08.‘address1’ Zorunlu09.‘city’ Zorunlu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts