Jump to content
  • 0

Nieprawidłowy status nowego zamówienia / invalid new order state

m17ek

Question

Przy składaniu zamówienia i przejściu do płatności, bez różnicy jakiej metody, sklep wyrzuca blank page i tylko komunikat "Nieprawidłowy status nowego zamówienia". W panelu admina co widać też w bazie nie ma w ogóle statusu zamówienia, jest pusty (0).

W bazie są statusy nie były zmieniane i są poprawnie ustalone.

Czy ktoś miał podobny problem? Na zagranicznych forach znalazłem kilka wątków ale nikt tego nie rozwiązał.

Czy da się to jakoś obejść statycznie? Mogę dodać na stałe do zapytanie dodającego zamówienie status, ale nie mogę znaleźć gdzie jest ono dodawane, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi wskazał gdzie jest zapytanie dodające zamówienie.

Z góry dzięki za jakąś pomoc.

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki za odpowiedź.

Dziwne ale jak włączę tryb debugowania to zamówienie działa i przechodzę do płatności, ale jak jest wyłączony to dalej jest ten błąd i sklep nie działa. Nie ma żadnego błędu.

• 0

Szablon nie jest standardowy, ma trochę modyfikacji.

Usunąłem folder var/cache ale to nie pomogło.

Teraz mam też problem z dodaniem nowego produktu "You need to provide a product id". Nie da się też dodać zdjęcia do istniejącego produktu "Błąd poczas tworzenia dodatkowego obrazu". Ale w trybie debugowanie to wszystko działa...

Wszystko się sypie, nie mam pojęcia co się dzieje ten sklep ma 2 lata i wszystko grało, a teraz nagle są problemy.

(Jeśli ktoś się zajmuje naprawą to proszę o wiadomość priv, chętnie zapłacę za naprawę gdyż nie mam na to czasu i na tyle się nie znam aby to samemu ogarnąć.)

Edited by m17ek
Dodatkowe informacje (see edit history)

• 0

Niestety nie, przeszukałem wszystkie fora nikt tego problemu nie rozwiązał. Sklep działa w trybie debugowania, bez tego nie da się złożyć zamówienia, do tego tak muli, że czasami zużywa po 15GHz procesora a i tak wczytuje się po 5s.

Chętnie zapłacę za naprawę ale nie ma chętnych ^ ^

• 0

Dobra sam jestem sobie winien, zainstalowałem niestandardowy moduł cachowania już kilka miesięcy temu, dzisiaj go odinstalowałem bo coś się nie odświeżały style i się okazało, że wszystko działa. 😆

Mulenie sklepu też ogarnięte, przeniesiony na CyberFolks z dedykowanym modułem do optymalizacji, polecam.

Edited by m17ek (see edit history)