Walker-Ufo Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Witam wszystkich. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to będę niezmiernie wdzięczny Sprawa polega na tym że moja presta nie widzi literki "ł" w wyszukiwarce a mianowicie nie wyszukuje produktów, które w nazwie mają "ł" np. wpisując "sprzęg" daje wyniki sprzęgła ale jak w wyszukiwarce wpiszę pełną frazę "sprzęgła" to daje nic Następnym zauważonym zjawiskiem jest to że, gdy w opisie długim przedmiotu napisze słowo "sprzegla" - celowo bez "ł" tylko z "l" to wyszukiwarka daje wynik tego przedmiotu. Bawiłem się wagami ale też nic to nie dało Szukałem wszędzie i niestety nie znalazłem nic poza podmienieniem linijki 1471 w tools.php ale niestety nie dało to efektu. Ktoś coś ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Sprawdź czy kodowanie bazy danych jest poprawne i czy ta litera poprawnie zapisuje się w bazie. Możliwe, że coś masz w trakcie konwertowane i do bazy idzie litera L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walker-Ufo Posted December 11, 2021 Author Share Posted December 11, 2021 Witam ponownie, niestety problem dalej nierozwiązany. Generalnie nic nie pomaga. Ma może ktoś jeszcze jakieś pomysły. Przez kilka dni siedziałem bez przerwy nad tym i nic w głowie po prostu sieczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts