prokopad Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Dobrý den, potřaboval bych poradit jak v Prestashopu (1.7.7.4) vyřešit přidání dalších obrázků k již existujícím produktům. Ano, kdyby šlo o jeden dva obrázky, neřeším a přidám přímo v administraci produktu. Ale vzhledem k tomu, že jde o pár stovek obrázků, které výrobce teď uvolnil, přemýšlím, zda neexistuje jednodušší řešení. Zadání tedy zní: Znám ID existujícího produktu a URL, kde je uložen nový obrázek, který chci k produktu přidat. Měl by prosím někdo nějaký nápad? Zkoušel jsem hledat, ale asi mne nenapadly správná klíčová slova, neboť nevěřím, že by toto nikdo neřešil. Díky za radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Potřebuješ univerzální řešení? Ne každý feed je stejný. Pokud jde o jednorázový import doporučuji Prestashop Manager, který je v plné verzi na 14 dní zdarma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Další věc, kterou je potřeba si uvědomit, že je nutné nejdříve stáhnout obrázek a poté volat funkce Prestashopu. Z každého obrázku se vytváří minimálně 5 miniatur. V čase 60 sekund je prestashop schopen vytvořit maximálně 90 obrázků,miniatur. Takže u 100 produktů je to 100 produktů x 5 miniatur x 100 obrázků = 5 000. Za minutu 60 obrázků. 5 000 obrázků = ? minut 63 minut !!! Zvládne to tvůj hosting ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prokopad Posted October 28, 2021 Author Share Posted October 28, 2021 Díky za radu, zkusim to. Co se feedu tyce, není pro mne problém si ho upravit k obrazu svému. Co se zátěže týče, rozkouskuji to na více částí, aby si s tím hosting stihl v časovém limitu poradit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prokopad Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 WebSoft: Ještě jednou díky moc za radu. Mám hotovo, skutečně přes popsaný postup to šlo a ušetřilo mi to hodně času, pokud jsem se nechtel vzdát nové kolekce produktových fotografii. Vaše rada by si zasloužila zaslání nějaké tekuté odměny 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Jsem rád, že jsi vše vyřešil. Stačí kliknout na šedé srdce pod příspěvky ;-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts