thn_ Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Jak w tytule. Zainstalowałem prestę 1.7.8 przez przeglądarkę, poszło bez problemu, ale jak próbuję wejść na stronę po instalacji to zamiast wyświetlenia się strony ściąga się plik htm. Co może być tego przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Gdzie zainstalowałeś PrestaShop? Prawdopodobnie jest to związane z konfiguracją Twojego środowiska/serwera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 thn_ Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Na home.pl w jednym katalogu stoi sklep główny na 1.6.1 tworzony przez kogoś 4 lata temu, chciałem w drugim katalogu zainstalować 1.7 i zacząć konfigurować, ale nie mogę. W pliku htaccess wpisaną mam formułę wymuszenia interpretera PHP 7.1, póki tylko ten zapis tam jest to BO działa, strona główna wyświetla tylko tekst bez załadowanego CSSa czy grafik, ale po regeneracji htaccess przez prestę zamiast otwierać się odpowiednia strona to ściąga się odpowiadający jej plik .htm (fomułka z wymuszeniem interpretera zostaje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
thn_
Jak w tytule.
Zainstalowałem prestę 1.7.8 przez przeglądarkę, poszło bez problemu, ale jak próbuję wejść na stronę po instalacji to zamiast wyświetlenia się strony ściąga się plik htm.
Co może być tego przyczyną?
2 answers to this question
Recommended Posts