lesiu9977 Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Cześć, przestały wyświetlać mi się podpowiedzi w wyszukiwarce. Zawsze gdy wpisałem minimum 3 znaki do wyszukiwarki to pojawiała się lista rozwijana i pokazywała produkty spełniające warunki. Ktoś może wie co może być tego przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Jaki adres sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 podbijam, u mnie to samo, tzn. przy niektórych produktach lista jest przy innych się nie rozwija...jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Sprawdźcie sobie listy zablokowanych fraz w Preferencje > Szukaj > Szukaj. Możecie mieć wpisane jakieś części fraz, które są zablokowane do wyszukiwania i dlatego też ich wpisanie w wyszukiwarce nic nie pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Dnia 2.02.2022 o 17:52, () Maciej () powiedział: Sprawdźcie sobie listy >Ch fraz w Preferencje Szukaj > Szukaj. Może mieć wpisane jakieś części części, które są dostępne do wyszukiwania i dlatego ich wpisanie w wyszukiwarce, której nie będzie zawierało. Podane rozwiązanie nie działa. Sytuacja pojawiła się u mnie już drugi raz. Po aktualizacji do nowszej wersji problem zostaje rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 20 hours ago, [email protected] said: Podane rozwiązanie nie działa. Sytuacja pojawiła się u mnie już drugi raz. Po aktualizacji do nowszej wersji problem zostaje rozwiązany. u mnie też nie działa. do jakiej wersji zrobiłeś update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Poprzednio aktualizacja do nowszej wersji wraz z aktualizacją szablonu pomogła. Dziś wykonałem aktualizację i również zadziałało... niestety tylko na chwilę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 2 minutes ago, [email protected] said: Poprzednio aktualizacja do nowszej wersji wraz z aktualizacją szablonu pomogła. Dziś wykonałem aktualizację i również zadziałało... niestety tylko na chwilę... u mnie nie pomaga:/ wyszukuje produkty ale lista się nie pojawia:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Reset modułu do wyszukiwania? Ewentualnie sprawdzić sobie zewnętrzny moduł, czy sytuacja się powtórzy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 2 hours ago, ComGrafPL said: Reset modułu do wyszukiwania? Ewentualnie sprawdzić sobie zewnętrzny moduł, czy sytuacja się powtórzy. odinstalowałem i zainstalowałem moduł szukania by PRESTA, teraz lista rozwija się tylko na niektóre słowa. np jak wpisze kask to jest ok, jeśli już wpiszę gringo (model kasku) czy inne słowa to mogę wyszukać ale lista się nie rozwija:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Masz zaindeksowane produkty w zakładce Preferencje > Szukaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 6 minutes ago, endriu107 said: Masz zaindeksowane produkty w zakładce Preferencje > Szukaj? Oczywiście Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Rozumiem, że cache po aktualizacji jest czyszczone. Więc jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie ustawień wyszukiwania Preferencje > Szukaj > Szukaj używając części słowa (zaznaczone ?) Później jeśli to nie to trzeba by sprawdzić w trybie debugowania czy strona nie sypie błędami JS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 22 hours ago, () Maciej () said: Rozumiem, że cache po aktualizacji jest czyszczone. Więc jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie ustawień wyszukiwania Preferencje > Szukaj > Szukaj używając części słowa (zaznaczone ?) Później jeśli to nie to trzeba by sprawdzić w trybie debugowania czy strona nie sypie błędami JS. Ok sprawdzę póżniej. przypomniałem sobie, że brak listy w oknie szukaj pojawił się po wgraniu backupu, może to coś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 3 godziny temu, American Motors napisał: Ok sprawdzę póżniej. przypomniałem sobie, że brak listy w oknie szukaj pojawił się po wgraniu backupu, może to coś pomoże? Czyli powinieneś po wgraniu backupu zregenerować całe cache sklepu. Pozostawienie tego co było w backupie często generuje dodatkowe błędy, bo nawet po udanym przywracaniu są niezgodności chociażby w datach modyfikacji plików na serwerze. Ja zawsze po przywracaniu wyłączam w BO całe cache, czyszczę ręcznie foldery z plikami tymczasowymi i dopiero odpalam na nowo cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 11 hours ago, () Maciej () said: Czyli powinieneś po wgraniu backupu zregenerować całe cache sklepu. Pozostawienie tego co było w backupie często generuje dodatkowe błędy, bo nawet po udanym przywracaniu są niezgodności chociażby w datach modyfikacji plików na serwerze. Ja zawsze po przywracaniu wyłączam w BO całe cache, czyszczę ręcznie foldery z plikami tymczasowymi i dopiero odpalam na nowo cache. zrobione...bez zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 12 hours ago, () Maciej () said: Czyli powinieneś po wgraniu backupu zregenerować całe cache sklepu. Pozostawienie tego co było w backupie często generuje dodatkowe błędy, bo nawet po udanym przywracaniu są niezgodności chociażby w datach modyfikacji plików na serwerze. Ja zawsze po przywracaniu wyłączam w BO całe cache, czyszczę ręcznie foldery z plikami tymczasowymi i dopiero odpalam na nowo cache. mógłbyś mnie jakoś poprowadzić przez procedury czyszczenia itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 (edited) teraz na przykład wpisuję nazwę BILTWELL, jak wpiszę dwie litery BI to już mam listę, jak wpiszę pełne BILTWELL to lista w ogóle się nie rozwija.... www.americanmotors.pl Edited March 23, 2022 by American Motors (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 Problem rozwiązany, wraz z aktualizacją PrestaShop trzeba wykonać update/upgrade szablonu, o czym nie wiedziałem, kolejno dodanie wszystkich produktów do indeksu oraz jego przebudowa.... Lista działa jak nowa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 2 godziny temu, American Motors napisał: Problem rozwiązany, wraz z aktualizacją PrestaShop trzeba wykonać update/upgrade szablonu, o czym nie wiedziałem, kolejno dodanie wszystkich produktów do indeksu oraz jego przebudowa.... Lista działa jak nowa:) To taka oczywista oczywistość, że nie brałem jej pod uwagę przy rozpatrywaniu tej sprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 widocznie nie dla wszystkich:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 American Motors Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 pytanie. w wersji mobilnej search bar nie rozwija listy na niektóre słowa, które na pc normalnie działają, gdzie może być problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lesiu9977
Cześć,
przestały wyświetlać mi się podpowiedzi w wyszukiwarce. Zawsze gdy wpisałem minimum 3 znaki do wyszukiwarki to pojawiała się lista rozwijana i pokazywała produkty spełniające warunki. Ktoś może wie co może być tego przyczyną?
21 answers to this question
Recommended Posts