marcinp1984 Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Witam, Mam jedno pytanko odnośnie tego co w temacie. W mailu wysłanym po utworzeniu nowego konta jest między innymi informacja: Oto twoje dane logowania: Adres e-mail: [email protected] Czy można w tym miejscu pod adresem mailowym wyświetlić jeszcze podane hasło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Ze względów bezpieczeństwa wysyłanie hasła w PrestaShop zostało wycofane kilka lat temu i osobiście również nie zalecam aby je tam umieszczać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 Ok, rozumiem. Chciałem ujednolicić wysyłanie maili do użytkowników stąd też pytanie. Rejestrując się przez prestę jest tylko właśnie adres mailowy. Kiedy używam modułu za pomocą którego można zalogować się przez fb, google itd wysyłana jest wiadomość, w której znajduje się również automatycznie wygenerowane hasło. Lepiej wywalić to hasło z tego maila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Klienci są coraz bardziej świadomi i często sami zgłaszają że hasło jest wysyłane a nie powinno, osobiście spotkałem się kilkanaście razy z prośbą o usunięcie hasła z wiadomości natomiast nie przypominam sobie żebym je dodawał u kogokolwiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 Dzięki za info. W takim razie wywalę hasło i ewentualnie dopiszę info, że można je w każdej chwili zmienić itd itp żeby coś tam było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 Będę miał jeszcze jakieś pytanie Zmodyfikowałem wszystkie szablony z mailami dla szablonu classic i dla tego, który używam w sklepie. Mimo to po założeniu konta (aktualnie bezpośrednio przez preste nie używając żadnych modułów) nie ma żadnych zmian. Ciągle wygląda to tak jak od początku. Brakuje tego co dodałem, jest również informacja o prescie w stopce, którą usunąłem. Jak to ugryźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 6, 2021 Share Posted October 6, 2021 Wyczyść pamięć podręczną w sklepie żeby szablony się skompilowały na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 6, 2021 Author Share Posted October 6, 2021 Pomogło Tworzenie konta użytkownika przynajmniej przez preste ogarnięte jeśli chodzi o maila z powiadomieniem. Mam jeszcze problem z mailem wysyłanym po zapisaniu się do newslettera. Wygląda to mniej więcej tak: W listingu maili w tytule pojawia się to co było kiedyś w treści w nagłówku czyli "Zapisz się do newslettera". Sensu to nie miało skoro wiadomość przychodzi po zapisaniu się do newslettera Zmieniłem to na "Dziękujemy za subskrypcję naszego newslettera!". Mimo to stara treść jest widoczna na liście maili co wygląda dosyć kiepsko. Druga kwestia - dlaczego wyświetla mi się {voucher_num} zamiast podany kod vourchera? Na początku było ok, od wczoraj coś się pokićkało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 6, 2021 Author Share Posted October 6, 2021 Za nic w świecie nie mogę zmienić także innych wiadomości... Tych wysyłanych po zmianie statusu zamówienia, potwierdzenie zamówienia, oczekiwanie na płatność. W preście w tłumaczeniach wszystko pozmieniałem dla szablonu który używam i dla klasycznego. Mimo to zauważyłem, że w plikach ciągle siedzą maile nie przerobione więc pozmieniałem to sobie przez ftp. Niestety ciągle wysyłane są te domyślne... 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 7, 2021 Author Share Posted October 7, 2021 Udało się w większości ogarnąć temat - nie wiedziałem, że trzeba również edytować pliki txt No a w przypadku newslettera wdarł mi się znacznik {voutcher_num} zamiast {discount} co zauważyłem przy edycji pliku tekstowego. Pojawił się jednak jakiś problem z mailem in_transit. Nie wiem dla czego nie widać linku do śledzenia zamówienia. Nie wiem czy wcześniej było to widoczne bo nie zwróciłem na to uwagi. Niby wszystko jest tak jak byc powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcinp1984 Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Coś mało odzewu na tym forum Ale temat rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marcinp1984
Witam,
Mam jedno pytanko odnośnie tego co w temacie. W mailu wysłanym po utworzeniu nowego konta jest między innymi informacja:
Oto twoje dane logowania:
Adres e-mail: [email protected]
Czy można w tym miejscu pod adresem mailowym wyświetlić jeszcze podane hasło?
10 answers to this question
Recommended Posts