Basikmix Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Witam, wiem że temat był już poruszany ale nie znalazłam rozwiązania. Czy może mi ktoś napisać w jaki sposób przerzucić na PrestaShop klientów i zamówienia? Z Towarami sobie poradzę, ale z tym mam problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Masz możliwość wyeksportować w shoperze klientów i zamówienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 1, 2021 Author Share Posted October 1, 2021 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 To już jest jakiś start. Od razu napiszę że laik sobie nie poradzi a doświadczony może mieć trudności. Po pierwsze oba pliki czyli ten z klientami i zamówieniami najlepiej dostosować do schematu tabeli do której będzie import, następnie trzeba dokonać samego importu danych, później uzupełnić powiązania klient - zamówienie - koszyk - produkt - wysyłka. Na koniec ustawienie wartości autoincrement żeby się nic nie posypało. Generalnie dużo pracy przed tobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 1, 2021 Author Share Posted October 1, 2021 No to pięknie, nie wiem czy ogarnę. A możesz mi wskazać która tabela w Prescie odpowiada za klientów? W najgorszym wypadku przerzucę tylko klientów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 To nie będzie jedna tabela, za samych klientów odpowiada tabela PREFIX_customer ale za ich adresy już tabela PREFIX_address, podobnie będzie z zamówieniami tam też będzie kilka tabela do uzupełnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 1, 2021 Author Share Posted October 1, 2021 Spróbuje najpierw przerzucić klientów. Póki co dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 1, 2021 Author Share Posted October 1, 2021 Uzupełniłam tabele PREFIX_customer ale wyrzuca mi błąd "Niewłaściwa suma kolumn w CSV w linii 1. Żadnej nie dodawałam uzupełniłam tylko o dane. Co może być przyczyną takiego błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 Witam, poradziłam sobie z błędem i przesłałam wszystkich klientów na nową platformą. Teraz jak chcę odzyskać hasło to się nie da, ponieważ wyskakuje informacja "Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail". Konto pocztowe mam dobrze skonfigurowane, maile testowe przechodzą na wskazane konto. Co może być powodem błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 Nikt mi nie poradzi? Pewnie coś jeszcze musiałabym skonfigurować, ale nie mam pomysłu dlaczego nie mogę odzyskać hasła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 To pytanie raczej nie ma nic wspólnego z migracją więc sugeruje zapoznać się z regulaminem forum i otworzyć nowy wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Powracam z problemem. Zaimportowałam klientów za pomocą panelu PrestaShop, ale teraz muszę zaimportować adresy. Niestety wyskakuje mi błąd w phpmyadmin (screen w załączniku). Zrobiłam już nawet taką operacje, że wyeksportowałam ten plik, późnej usunęłam adresy i ponownie zrobiłam import, więc tabele się nie zmieniły. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 CezaryGM Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 kto by polecił jakieś narzędzie do migracji z szopera do presty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Basikmix Posted November 4, 2022 Author Share Posted November 4, 2022 Jeżeli jest to abonamentowy Shoper to można za pomocą Subiekta przerzucić bazę towarową ze zdjęciami, ale kontrahentów i zamówienia już tylko za pomocą MySQL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 18 godzin temu, CezaryGM napisał: kto by polecił jakieś narzędzie do migracji z szopera do presty 1 godzinę temu, Basikmix napisał: Jeżeli jest to abonamentowy Shoper to można za pomocą Subiekta przerzucić bazę towarową ze zdjęciami, ale kontrahentów i zamówienia już tylko za pomocą MySQL. Zdecydowanie. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Basikmix
Witam,
wiem że temat był już poruszany ale nie znalazłam rozwiązania. Czy może mi ktoś napisać w jaki sposób przerzucić na PrestaShop klientów i zamówienia? Z Towarami sobie poradzę, ale z tym mam problem.
14 answers to this question
Recommended Posts