Michał_Testerski Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Po dodaniu nowego pola do rejestracji (adres) takie coś pojawia się w trakcie zmiany statusu zamówienia: "Wystąpił błąd podczas zmiany statusu zamówienia lub brak możliwości wysłania wiadomości email do klienta" Nie wiem czy to zbieg okoliczności, że pojawiło się po dodaniu pola. Co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 9 hours ago, Michał_Testerski said: Po dodaniu nowego pola do rejestracji (adres) takie coś pojawia się w trakcie zmiany statusu zamówienia: "Wystąpił błąd podczas zmiany statusu zamówienia lub brak możliwości wysłania wiadomości email do klienta" Nie wiem czy to zbieg okoliczności, że pojawiło się po dodaniu pola. Co z tym zrobić? Sprawdzałeś w statusach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 25, 2021 Author Share Posted September 25, 2021 (edited) 8 hours ago, ComGrafPL said: Sprawdzałeś w statusach? Nie mam zakładki statusy. Presta: 1.7.7.7 Edited September 25, 2021 by Michał_Testerski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Na pewno masz taką zakładkę wystarczy poszukać... https://www.youtube.com/watch?v=skga5-vDxgI Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 W statusach wszystko wydaje się być w porządku. Co powinienem tu zweryfikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Zobacz czy dla tego statusu masz przypisany szablon email i czy na serwerze jest plik tego szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Jaka jest ścieżka na FTP żeby to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Katalog mails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 (edited) Wygląda na to, że wszystko tam jest w porządku. W katalogu PL są maile. Nazwy i treść wobec statusów też się zgadzają. PS. Z tego co widzę to Presta przestała ogólnie wysyłać maile, nie tylko powiadomienia ze statusów. Nic nie wysyła mailalerts też nie przychodzą. Edited September 27, 2021 by Michał_Testerski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Test konfiguracji e-maila Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Zrobiłem wedle tego: https://www.presta-polskie-wsparcie.pl/strona/presta-blad-Expected-response-code-220-but-got-an-empty-response Email testowy wysyła. Ale dalej nie wysyła powiadomień do klientów przy zmianie statusów zamówień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 29, 2021 Author Share Posted September 29, 2021 Sytuacja wydaje się być beznadzieja. Sprawdziłem już rozwiązania z anglojęzycznego forum, teraz zgłosiłem to do hostingu Zenbox. Dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Poczta jest w domenie sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted September 29, 2021 Author Share Posted September 29, 2021 SOLVED! support Zenboxa w taki sposób to rozwiązał: Uprzejmie informuję, że wprowadziłem poprawkę po stronie ustawień sklepu oraz po stronie konfiguracji SMTP dla wysyłki w ustawieniach sklepu (sekcja Zaawansowane i następnie opcja Adres e-mail). W chwili obecnej ponowne wysyłanie wiadomości za pośrednictwem funkcji "Wyślij ponownie e-mail" działa po mojej stronie poprawnie. Na potrzeby konfiguracji do wysyłki ustawiona została poniższa, utworzona przeze mnie skrzynka e-mail: [email protected] MW...C$1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Czyli wcześniej próbowałeś wysyłać emaile nie z poczty w domenie sklepu tylko np. z gmail? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted October 22, 2021 Author Share Posted October 22, 2021 NIe Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Butch0071 Posted July 11 Share Posted July 11 W preferencje->kontakt - powinien być ten sam adres email co w zaawansowane->email Presta go wstawia w pole FROM przy wysyłaniu wiadomości. więcej tutaj> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Michał_Testerski
Po dodaniu nowego pola do rejestracji (adres) takie coś pojawia się w trakcie zmiany statusu zamówienia:
"Wystąpił błąd podczas zmiany statusu zamówienia lub brak możliwości wysłania wiadomości email do klienta"
Nie wiem czy to zbieg okoliczności, że pojawiło się po dodaniu pola.
Co z tym zrobić?
16 answers to this question
Recommended Posts