czyngischrzan Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 (edited) Witam, Nie mogę znaleźć tej linijki w kodzie, obleciałem wszystkie pliki tpl tak mi sie wydaje, proste pytanie jednak miałem 4 lata przerwy z kodowania i od paru dni jakoś pod górkę. Jeżeli jest taka możliwość proszę o podpowiedź. Z góry dziękuje poniżej kod może pomoże <div id="hometab" class="home-tab container"> <div class="tthometab-title text-capitalize">Popularne</div> </div> <section id="content" class="page-home"> <section class="brands"> <div class="container"> <div class="tt-titletab"> <h1 class="h1 products-section-title text-capitalize tt-title"> <a href="https://bhpcentrum.pl/brands" title="Marki"> Marki </a> </h1> </div> <div class="products"> <p>Bez marki</p> </div> Edited September 22, 2021 by czyngischrzan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 Jest to tekst z modułu więc musisz szukać w plikach modułów na początku zacznij od modułu home tab jeśli taki masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 22, 2021 Author Share Posted September 22, 2021 (edited) Tak sprawdziłem wcześniej wszystkie moduły i niestety ani w panelu ani na ftp nie ma takie modułu dlatego zacząłem szukać w kodzie. Szukałem w tym miejscu /public_html/modules Natomiast kodu /public_html/themes/PRS135_01 Edited September 22, 2021 by czyngischrzan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 Zobacz jaki moduł to jest w panelu sklepu i odszukaj go na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 17 hours ago, czyngischrzan said: Tak sprawdziłem wcześniej wszystkie moduły i niestety ani w panelu ani na ftp nie ma takie modułu dlatego zacząłem szukać w kodzie. Szukałem w tym miejscu /public_html/modules Natomiast kodu /public_html/themes/PRS135_01 W szablonie klasycznym nie ma czasami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Przeglądnąłem szablon classic pliki itd , niestety bez efektu Może pomoże ten screen . block Marki także należy to tt title screen ponizej. Jeżeli nie ma tego w panelu i na serwerze to po prostu wywalę to z kodu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Czy sprawdziłeś w panelu jaki moduł za to odpowiada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Wyłączyłem wszystkie moduły żeby sprawdzić czy zniknie. Dalej to samo. Przeglądałem tylko zakładkę Module Manager Screen poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Dlaczego po prostu nie sprawdzisz w jakie moduły masz podpięte pod hook home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 A gdzie to mogę znaleźć ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 W panelu sklepu, chyba się z nim zapoznałeś? Jeśli nie to zobacz mój kanał na YouTube tam szczegolowo omawiam go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Tak zapoznałem, ale chyba nie do końca więc chętnie skorzystam z kanału. Znalazłem to w kodzie w theme.ylm , jednak dla ułatwienia sprawy przeglądnę dokładnie kanał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 No niestety, przeglądnąłem pozycje i naprawdę nigdzie nie ma tego w panelu... Może mi ktoś podpowiedzieć jaki plik jest za to odpowiedzialny, myślę że z kodu będzie łatwiej pozbyć się tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 To nie jest standardowy szablon więc nikt Ci nie wskaże pliku, najważniejsze ustalić jak się ten moduł nazywa później będzie już z górki. Taki jeszcze tip, jak włączysz tryb debugowania to w kodzie powinny pojawić się komentarze które ułatwią znalezienie pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Rozumiem, działam dalej. Jeszcze raz dziękuje za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 21 minutes ago, czyngischrzan said: Rozumiem, działam dalej. Jeszcze raz dziękuje za informację. W razie w napisz na prywatną wiadomość. To postaram Ci się pomóc. ( ale będzie potrzebny dostęp do panelu ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 @ComGrafPL - Bardzo dziękuje za pomoc, problem rozwiązany. Oprócz rozwiązania problemu dostałem jeszcze kilka dobrych rad. Polecam tego Pana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 To warto może podać rozwiązanie skoro temat rozwiązany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Problem znajdował się w pliku theme-36d0a532.css , jest to zaznaczone w kodzie strony głównej Należało dopisać display: none; Linijkakodu: #hometab { float: none; margin: 0 auto 20px; position: relative; width: 100%; padding: 0; } Zamienić na: #hometab { float: none; margin: 0 auto 20px; position: relative; width: 100%; padding: 0; display: none; } Zakładka marki - plik https://bhpcentrum.pl/themes/PRS135_01/assets/cache/theme-36d0a532.css Linijka kodu: .brands .container { padding: 0; Zmienić na: .brands .container { padding: 0; display: none; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Ale wiesz że to nie jest trwałe rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 Możesz wyjaśnić dlaczego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Ponieważ jest edytowany plik w katalogu cache który zostanie usunięty podczas czyszczenia cache a w jego miejsce zostanie wygenerowany nowy plik, warto zapoznać się trochę z prestą żeby właśnie nie popełniać takich wpadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Witam, Na ten moment udało mi się to ogarnąć, w aktualnym szablonie który nie posiada pliku custom.css należało nadpisać wartość display dla Popularnych w pliku theme.css #hometab { float: none; margin: 0 auto 20px; position: relative; width: 100%; padding: 0; display: none; } Natomiast w wartości Marki } .brands .container { padding: 0; display: none; } themes/aktualnyszablon/assets/css/theme.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Wszystkie zmiany powinny być w pliku custom.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Wszystkie szablony oprócz aktualnego posiadają plik custom.css , gdzie da się wszystko edytować. W aktualnym szablonie nie ma takiego pliku i innych które by za to odpowiadały. Wszystkie wartości wprowadzone są w plik theme.css , oczywiście w innych szablonach dla testu taką wartość też dopisałem. Będzie to stała zmiana więc jeżeli ktoś ma jakiś inny pomysł proszę o radę. Stworzenie pliku custom.css ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Skoro masz pliki CSS w katalogu cache szablonu to zakładam że sam szablon posiada moduł konfiguratora który może mieć opcję dodawania kodu CSS, jeśli tak to najlepiej tam je nanosić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czyngischrzan Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Ok, dziękuje za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
czyngischrzan
Witam,
Nie mogę znaleźć tej linijki w kodzie, obleciałem wszystkie pliki tpl tak mi sie wydaje, proste pytanie jednak miałem 4 lata przerwy z kodowania i od paru dni jakoś pod górkę. Jeżeli jest taka możliwość proszę o podpowiedź. Z góry dziękuje
poniżej kod może pomoże
<div id="hometab" class="home-tab container">
<div class="tthometab-title text-capitalize">Popularne</div>
</div>
<section id="content" class="page-home">
<section class="brands">
<div class="container">
<div class="tt-titletab">
<h1 class="h1 products-section-title text-capitalize tt-title">
<a href="https://bhpcentrum.pl/brands" title="Marki"> Marki
</a> </h1>
</div>