gbaran Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Witam, mam problem z PS 1.7.7.4, mianowicie nie mam polskich znaczków w zapleczu. Ale tylko nie ma w nazwach kategorii, opisach kategorii, nazwach strony cms i tylko w zapleczu. Na stronie dla klienta wyświetla się wszystko dobrze, oraz jak wejdę w edycję tego elementu to też są polskie znaczki. Sprawdzałem w bazie jest utf8, baza zapisuj wszystkie polskie znaczki. Gdzie szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Sprawdzałeś ustawienia przeglądarki ? Odpal stronę w innej w trybie prywatnym i sprawdź czy masz to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbaran Posted September 20, 2021 Author Share Posted September 20, 2021 Tak sprawdzałem w kilku przeglądarkach, czyszczeniem cache, w trybie prywatnym również. Sprawdziłem też na innym serwerze, przeniosłem roboczo z home.pl na inny i tego problemu nie ma. Także jest to coś we wspaniałym home.pl ale nic nikt o tym nie pisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 A sprawdzałeś kodowanie bazy danych ? Możliwe, że baza jest kodowana inaczej. W przypadku home takie kwiatki są bardzo możliwe. Oni tam mają różne dziwne ustawienia robione, więc w miarę możliwości z home uciekaj jak nie chcesz walczyć bez sensu z prestą, gdzie wina leży po stronie serwera, który się nie nadaje pod prestę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbaran Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 problem jest w home.pl, do d**** ten hosting. Po zmianie na inny ludzki wszystko działa pięknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts