Jump to content

Edit History

mst44

mst44

2 hours ago, endriu107 said:

Po zmianie na SMTP uzupełniłeś dane konfiguracyjne i wiadomości email są wysyłane z sklepu?

No proszę, zadowolony że udało się w końcu ogarnąć te płatności nie zwróciłem na to uwagi. 
Wiadomości z formularzu kontaktowego nie dochodzą, a w zakładce zaawansowane -> adres e-mail po próbie wysłania wiadomości dostaję

Błąd: proszę sprawdzić konfigurację

Expected response code 354 but got code "554", with message "554 5.5.1 Error: no valid recipients "

Obecnie obszukuję internet na ten temat - dziękuję, że zwróciłeś uwagę na ten temat :)

//

ponownie kontaktując się z supportem udało się mniej więcej doprowadzić to do działania: nie wiem czy i ile było zmian z ich strony, natomiast ustawienia obecnie wyglądają tak:
Użyj własnych ustawień SMTP

Nazwa domeny mailowej - pusta
serwer SMTP prestaxxxxx.home.pl
Nazwa użytkownika SMTP - ta sama co email kontaktowy
Szyfrowanie SSL
Port 465

wiadomości ze sklepu dochodzą, pozostał natomiast inny problem: nie dochodzą wiadomości z formularza kontaktowego na skrzynkę sklepu. Podejrzewam, że jest to jakaś kwestia antyspamowa, w każdym razie Pan z supportu otworzył dla tej sprawy osobne zgłoszenie i coś kombinuje.

ps. zabawne jak problem z zamówieniami ewoluuje w cały czas inne :D

mst44

mst44

2 hours ago, endriu107 said:

Po zmianie na SMTP uzupełniłeś dane konfiguracyjne i wiadomości email są wysyłane z sklepu?

No proszę, zadowolony że udało się w końcu ogarnąć te płatności nie zwróciłem na to uwagi. 
Wiadomości z formularzu kontaktowego nie dochodzą, a w zakładce zaawansowane -> adres e-mail po próbie wysłania wiadomości dostaję

Expected response code 354 but got code "554", with message "554 5.5.1 Error: no valid recipients "

Obecnie obszukuję internet na ten temat - dziękuję, że zwróciłeś uwagę na ten temat :)

//

ponownie kontaktując się z supportem udało się mniej więcej doprowadzić to do działania: nie wiem czy i ile było zmian z ich strony, natomiast ustawienia obecnie wyglądają tak:
Użyj własnych ustawień SMTP

Nazwa domeny mailowej - pusta
serwer SMTP prestaxxxxx.home.pl
Nazwa użytkownika SMTP - ta sama co email kontaktowy
Szyfrowanie SSL
Port 465

wiadomości ze sklepu dochodzą, pozostał natomiast inny problem: nie dochodzą wiadomości z formularza kontaktowego. Podejrzewam, że jest to jakaś kwestia antyspamowa, w każdym razie Pan z supportu otworzył dla tej sprawy osobne zgłoszenie i coś kombinuje

mst44

mst44

28 minutes ago, endriu107 said:

mst44

mst44

24 minutes ago, endriu107 said:

Obecnie obszukuję internet na ten temat

• Create New...