mam do Was pytanie dotyczące wyłączenia Adresu do faktur podczas składania zamówienia, sklep obecnie jest prowadzony jako działalność nierejestrowa i chciałbym ten widok wyłączyć w załączeniu screen. Dodam, że wyłączałem w 2 miejscach pojawianie się faktur:
Zamówienie -> Faktury -> Włącz faktury ustawione na "NIE"
Preferencje -> Zamówienia -> Statusu przy każdym statusie faktura odznaczona
macie może jakiś pomysł jak wyłączyć tą zakładkę ? Oraz w którym miejscu można zmienić Adres dostawy na np. Adres korespondencyjny ? Mam wrażenie że to mocno wprowadza klienta w błąd gdy np. sklep korzysta tylko i wyłączenie z opcji paczkomatów gdzie w pierwszej kolejności wypełnia pole Adres dostawy a później w Sposobie dostawy wybiera już adres paczkomatu.
Question
MA730
Cześć wszystkim,
mam do Was pytanie dotyczące wyłączenia Adresu do faktur podczas składania zamówienia, sklep obecnie jest prowadzony jako działalność nierejestrowa i chciałbym ten widok wyłączyć w załączeniu screen. Dodam, że wyłączałem w 2 miejscach pojawianie się faktur:
Zamówienie -> Faktury -> Włącz faktury ustawione na "NIE"
Preferencje -> Zamówienia -> Statusu przy każdym statusie faktura odznaczona
Również posiłkowałem się artykułem na stronie:
https://e-uslugi.com/blog/post/jak-wylaczyc-opcje-faktury-w-prestashop-17
fakt udało się wyłączyć widok pola wyboru : "użyj tego adresu także do faktury" natomiast po pierwsze pojawił się obecnie błąd:
data-refresh-url="//www.nazwasklepu.pl/zamówienie?ajax=1&action=addressForm" >
macie może jakiś pomysł jak wyłączyć tą zakładkę ? Oraz w którym miejscu można zmienić Adres dostawy na np. Adres korespondencyjny ? Mam wrażenie że to mocno wprowadza klienta w błąd gdy np. sklep korzysta tylko i wyłączenie z opcji paczkomatów gdzie w pierwszej kolejności wypełnia pole Adres dostawy a później w Sposobie dostawy wybiera już adres paczkomatu.
3 answers to this question
Recommended Posts