1 hour ago, krzysiuus said:Hmm nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ustawiam walutę USD (u Ciebie EURO) na domyślną i w całym sklepie mam w panelu admina USD czyli ok. Na stronie głównej samego sklepu mamy przełącznik walut. Po ustawieniu aby pobierało walutę zgodnie z tłumaczeniem przeglądarki mamy domyślnie PLN dla klienta.
A jak mamy ustawioną daną walutę to tagi meta zmieniają się pod PLN więc ok.
a sama cena w panelu:
na stronie sklepu mamy PLN.
Klient widzi normalnie PLN i kupuje w PLN, z tym problemu nie ma, ale Google Bot który indeksuje moją strone widzi EURO i je pobiera zamiast PLN, a plik danych z produktami który daje do merchanta mam w PLN i cały czas mi przychodzą zawieszenia konta bo google indeksuje EURO a mój plik danych jest w PLN Nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Pomijając to, że jak dam specyficzną cenę w PLN to google i tak indeksuje cene podstawową zamiast specyficznej. To też irytuje.
Na przykład gdy ktoś wyszukuje produkt w wyszukiwarce to w sekcji reklamowej moje produkty normalnie widnieją z ceną PLN, ale w standardowych bezpłatnych wynikach wyszukiwania widnieje cena EURO zamiast PLN, no i wychodzą później problemy z tego