Jump to content
  • 0

który plik odpowiada za wygląd koszyka ?

Habakuk34

Question

Witam
Potrzebuje dokonać kosmetycznej zmiany na liście produktów w koszyku wersja 1.6, ponieważ coś się rozjechały kolumny.
w którym pliku znajdę kod wyświetlający linijke zaznaczoną na czerwono w zdjęciu ?
Niby powinno być w /themes/mojszablon/order-opc.tpl ale tutaj tylko sa 2 powyższe linijki, nie ma tej trzeciej customization
sprawdziłem tez folder override i też tam nie ma nic.

czy to jest standardowa opcja presty-  to customization ? czy to sprawka jakiego dodatkowego modułu

customization.jpg

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
7 minutes ago, Habakuk34 said:

Witam
Potrzebuje dokonać kosmetycznej zmiany na liście produktów w koszyku wersja 1.6, ponieważ coś się rozjechały kolumny.
w którym pliku znajdę kod wyświetlający linijke zaznaczoną na czerwono w zdjęciu ?
Niby powinno być w /themes/mojszablon/order-opc.tpl ale tutaj tylko sa 2 powyższe linijki, nie ma tej trzeciej customization
sprawdziłem tez folder override i też tam nie ma nic.

czy to jest standardowa opcja presty-  to customization ? czy to sprawka jakiego dodatkowego modułu

customization.jpg

Wygląda na moduł. Podrzuć link do ww strony.

• Thanks 1

• 0

sklep.allplus.com.pl

Ten rozjechany koszyk jest wtedy jak do produktu dorzucimy przedłużenie gwarancji. I to przy tej gwarancji jest taki dodatkowy wers. Ale jak przeanalizowałem pliki tego modułu (jest ich niewiele) to nic tam nie zauważyłem. Pytanie czy czysta presta ma taką możliwośc wyświetlania w koszyku jakichs dodatkowych atrybutów

• 0
25 minutes ago, Habakuk34 said:

sklep.allplus.com.pl

Ten rozjechany koszyk jest wtedy jak do produktu dorzucimy przedłużenie gwarancji. I to przy tej gwarancji jest taki dodatkowy wers. Ale jak przeanalizowałem pliki tego modułu (jest ich niewiele) to nic tam nie zauważyłem. Pytanie czy czysta presta ma taką możliwośc wyświetlania w koszyku jakichs dodatkowych atrybutów

Brakuje:

<td class="cart_quantity text-center" data-title="Quantity">

<div class="cart_quantity_button clearfix">
									<a rel="nofollow" class="cart_quantity_down btn btn-default button-minus" id="cart_quantity_down_33961_0_0_0" href="https://sklep.allplus.com.pl/cart?add=1&amp;id_product=33961&amp;ipa=0&amp;id_address_delivery=0&amp;op=down&amp;token=471fcec503d2982ace7540c450abc95c" title="Subtract">
				<span><i class="icon-minus"></i></span>
				</a>

<input type="hidden" value="1" name="quantity_33961_0_0_0_hidden">
					<input size="2" type="text" autocomplete="off" class="cart_quantity_input form-control grey" value="1" name="quantity_33961_0_0_0">

<a rel="nofollow" class="cart_quantity_up btn btn-default button-plus" id="cart_quantity_up_33961_0_0_0" href="https://sklep.allplus.com.pl/cart?add=1&amp;id_product=33961&amp;ipa=0&amp;id_address_delivery=0&amp;token=471fcec503d2982ace7540c450abc95c" title="Add"><span><i class="icon-plus"></i></span></a>
				</div>
						</td>

Powinno być tak. jak na pierwszym zdjęciu. Moim zdaniem odpowiada za ten fakt tekst, opis Przedłużona ochrona serwisowa : 1 rok, Wartość sprzętu : 1900 - 2299, który jest de facto z linkiem.

Ja bym spróbował zmienić nazwę usługi z Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect® na Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect® Wartość sprzętu : 1900 - 2299.  Usuwając ten opis z linkiem. Reset modułu koszyka i cache i sprawdzić czy w tym tkwił problem.

Screenshot 2021-07-14 at 20-44-42 Order - Allplus online.png

• 0

To co napisałeś wygląda dobrze i ładnie wizualnie, za co ci bardzo dziękuję. Ale ten moduł jest troszkę bardziej rozbudowany więc wizualnie musi pozostać tak jak jest.
Bo jeśli są 2 produkty w koszyku + 2 gwarancje to wygląda to tak jak na screenie
image.thumb.png.412769d53fedc323d974607edab336db.png

I tak naprawdę potrzebuje tylko zmienić <td colspan=3> na <td colspan=2>

image.thumb.png.c2ef3003cb5b4fd919e3adde98186877.png

Główne i zasadnicze moje pytanie brzmi - w którym pliku znajde ten kod :

image.png.2e6e66417a166e45813ea7b973f08582.png 

Dołączam jeszcze cały moduł odpowiedzialny za te rozszerzone gwarancje.
Moduł jest niewielki, przeszukałem go na swoje możliwości i nie znalazłem tego wersu... wiec podejrzewam że jest to gdzies zaszyte w kodzie presty.