Jump to content
  • 0

Moduł Wyślij do znajomego-/Send to a friend/ od Mypresta.eu

Namee

Question

Witam

Mam nietypowy problem związany z tym modułem. Ale od razu zaznaczę ,że wg. mnie nie jest to jego wina.

Moduł działa w następujący  sposób- na stronie przedmiotu jest przycisk wyślij do znajomego, otwiera się okienko w którym wpisujemy email osoby do której ma być wysłana informacja o danym produkcie. Nasz znajomy otwiera tego emaila (obrazek z danym przedmiotem i linkiem do niego). Klika na link i przechodzi na stronę danego przedmiotu. I tu zaczynają się problemy , nie działają przyciski na wszystkich stronach sklepu . 

Opis do obrazu  ( obrazek jest taki jaki powinien być)

1- nie wyświetla się nazwa koloru

2- dodaj do koszyka -nie przekierowuje

3- tabela rozmiarów wyświetla się po lewej stronie na białym tle a powinna na tle strony przedmiotu

4-wyślij do znajomego nie działa

Podsumowując - jeżeli nasz znajomy otworzy sobie sklep w zwykły sposób, czyli wpisując  https://eko-rajstopy.pl/ to wszystko dobrze działa ale jeżeli wejdzie do sklepu poprzez wysłany link to pojawiają się opisane wyżej problemy. Sprawdzane na 5 przeglądarkach ,wszystkie możliwe pamięci wyzerowane.   Wersja PrestaShop: 1.7.7.2. 

To co zauważyłem - musi to zależeć od  hostingu, na którym jest email, na który wysyłamy informację o produkcie.

Sprawdziłem  na wp.pl  , interia.pl , gmail i tam jest ok.

Natomiast wysyłając na na  t.pl ( taki mało znany serwer darmowej poczty) pojawia się problem.  I pojawia się pytanie , czy przypadkiem ten serwer nie wysyła jakiegoś wirusa???   A może to jest tylko jakiś niegroźny ale dokuczliwy "elektroniczny zgrzyt" pomiędzy modułem a czymś innym.

Nie mam też pewności czy tego problemu nie ma na innych emailach. 

Poproszę o jakieś sugestie...

rajst.jpg

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Moduł wyślij do znajomego nadaje się tylko do jednego - odinstalowania i skasowania z serwera.

Po pierwsze jest używany do rozsyłania spamu przez różne boty, po drugie takie wysłanie do znajomego może być dyskusyjne jeżeli chodzi o ochronę danych osobowych, bo mail nie idzie od znajomego, tylko ze sklepu.

• 0

Z prywatnej natomiast nie ma to znaczenia ponieważ sam link nie jest spreparowany dodatkowymi odnośnikami które mogły by mieć wpływ na działanie sklepu. Niech znajomy wyczyści pamięć podręczną przeglądarki i spróbuje wejść jeszcze raz z tego samego linku powinno być ok a jeśli nie to raczej kwestia samej przeglądarki.

• 0

Widzę,że nie przeczytałeś uważnie. Testowane było na kilku przeglądarkach i kilku pocztach, przy wyczyszczonych pamięciach zarówno w przeglądarkach jak i w sklepie. I tylko z pocztą na t.pl  jest problem. Ja sam osobiście to sprawdzałem. Poczta ma jednak znaczenie.