KamilPL Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 Gdzie mogę edytować treść oraz kolor komunikatu o braku produktu jak na załączonym obrazku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 Preferencje>Produkty i u dołu stan produktów. Opcjonalnie bezpośrednio na stronie produktu w panelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 6, 2021 Author Share Posted July 6, 2021 Ok. Treść mogę tam zmienić. Ale jak zmienić kolor ze standardowego czarnego na czerwony. w którym pliku szukać na FTP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 To zależy od szablonu. Edycja w pliku css np. theme.css ew. nowa deklaracja w custom.css Szukaj w \assets\css w swoim szablonie. Raczej powinieneś szukać pod #product-availability Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 6, 2021 Author Share Posted July 6, 2021 (edited) W kodzie html jest : <span id="product-availability"> <i class="material-icons product-available"></i> Brak produktu. Możliwość sprowadzenia pod zamówienie. </span> W katalogu szablonu \assets\css odnalzałem plik css i regułę: #product-availability { display: block; font-weight: 700; margin: 20px 0 10px; } #product-availability .material-icons { line-height: 1; font-size: 18px; } #product-availability .product-available { color: #4cbb6c; } #product-availability .product-unavailable { color: #ff9a52; } #product-availability .product-last-items { color: #ff9a52; } Zmieniłem #product-availability .product-unavailable { color: #ff9a52; } na inny kolor, ale bez zmian. Czy to byłoby odpowiedzialne za zmiany? Zmieniłem, wyczyściłem pamięć podręczną i bez zmian. Gdzie jeszcze szukać pliku odpowiedzialnego za zmianę koloru komunikatu: <span id="product-availability"> <i class="material-icons product-available"></i> Brak produktu. Możliwość sprowadzenia pod zamówienie. </span> Edited July 6, 2021 by KamilPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 (edited) Podeślij link do produktu online. PS. Zmień na: #product-availability {color: #ff9a52;} Edited July 6, 2021 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 2 hours ago, KamilPL said: W kodzie html jest : <span id="product-availability"> <i class="material-icons product-available"></i> Brak produktu. Możliwość sprowadzenia pod zamówienie. </span> W katalogu szablonu \assets\css odnalzałem plik css i regułę: #product-availability { display: block; font-weight: 700; margin: 20px 0 10px; } #product-availability .material-icons { line-height: 1; font-size: 18px; } #product-availability .product-available { color: #4cbb6c; } #product-availability .product-unavailable { color: #ff9a52; } #product-availability .product-last-items { color: #ff9a52; } Zmieniłem #product-availability .product-unavailable { color: #ff9a52; } na inny kolor, ale bez zmian. Czy to byłoby odpowiedzialne za zmiany? Zmieniłem, wyczyściłem pamięć podręczną i bez zmian. Gdzie jeszcze szukać pliku odpowiedzialnego za zmianę koloru komunikatu: <span id="product-availability"> <i class="material-icons product-available"></i> Brak produktu. Możliwość sprowadzenia pod zamówienie. </span> Podaj link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 7, 2021 Author Share Posted July 7, 2021 Np. https://gillmarine.com.pl/strona-glowna/496-3087-bluzka-meska-na-dlugi-rekaw-.html#/1-rozmiar-s/87-kolor-vivid_blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 #product-availability { color: red; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 7, 2021 Author Share Posted July 7, 2021 SUPER. Poprawiłem i jest czerwień. Dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 7, 2021 Author Share Posted July 7, 2021 Jeszcze mam pytanie. Podczas zamawiania produktu, którego nie ma na stanie, klient będąc w koszyku nie jest dodatkowo informowany, że produkt jest na zamówienie. Nie każdy czyta komunikat na stronie produktu i rodzą się pretensje. W jakim pliku można edytować pokazywanie dodatkowego komunikatu o niedostępności produktu już w koszyku lub po zakończenia zakupu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 6 hours ago, KamilPL said: Jeszcze mam pytanie. Podczas zamawiania produktu, którego nie ma na stanie, klient będąc w koszyku nie jest dodatkowo informowany, że produkt jest na zamówienie. Nie każdy czyta komunikat na stronie produktu i rodzą się pretensje. W jakim pliku można edytować pokazywanie dodatkowego komunikatu o niedostępności produktu już w koszyku lub po zakończenia zakupu? U klienta mamy ustawione np. tak w kombinacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted July 13, 2021 Author Share Posted July 13, 2021 Wiem, że tak można, ale wówczas klient definitywnie nie kupuje. A tak jest cały czas informowany i nastawiony na oczekiwanie. Dzięki wszystkim za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts