mkoniarz Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Witajcie, Mam problem z dokończeniem instalacji sklepu: dostaję takie komunikaty: 75% Instalacja modułów Addons Wystąpił błąd podczas instalacji... Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj. ps_facebook1: Nie można zainstalować modułu "ps_facebook" debian 10, php 7.4.18 Co poradzić/ co sprawdzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Wersje PHP ustawić według zaleceń https://devdocs.prestashop.com/1.7/basics/installation/system-requirements/#php-compatibility-chart Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mkoniarz Posted July 1, 2021 Author Share Posted July 1, 2021 Ustawiłem PHP 7.3.27 - dalej to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 (edited) 8 hours ago, mkoniarz said: Ustawiłem PHP 7.3.27 - dalej to samo Zmień uprawnienia katalogu prestashop/install na 777 lub zainstaluj wersję 1.7.7.2 / 3 i zaktualizuj później do najnowszej. Edited July 2, 2021 by ComGrafPL (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nops90 Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 It's a bug - but the solution is here Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Arczi Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Mi się ten problem też pojawił - straciłem kilka godzin życia na kombinowanie w czym leży problem. Najciekawsze, że kilka dni temu na tym samym serwerze i z tymi samymi ustawieniami instalacja działała normalnie a od 2-3 dni instalacja okazała się niemożliwa 😕 Przyznam się, że do tej chwili myślałem, że instalacja odbywa się tylko na serwerze bez dociągania online czegokolwiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 diabolus Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Po długich próbach znalazłem rozwiązanie tzw: blokują 2 moduły instalację: ps_metrics ps_facebook aby obejść problem należy normalnie instalować preste a gdy wyskoczy błąd to kasujemy zawartość katalogów tych modułów ( Nie kasujemy całych katalogów ! ), następnie zmieniamy uprawnienia tych dwóch katalogów na 400. Klikamy w link aby ponowić próbę instalacji i całość powinna przejść. Po instalacji kasujemy obydwa katalogi i wgrywamy obydwa moduły z addons.prestashop.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mkoniarz
Witajcie,
Mam problem z dokończeniem instalacji sklepu: dostaję takie komunikaty: 75%
Instalacja modułów Addons
Wystąpił błąd podczas instalacji...
Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj.
ps_facebook1: Nie można zainstalować modułu "ps_facebook"
debian 10, php 7.4.18
Co poradzić/ co sprawdzać?
6 answers to this question
Recommended Posts