DorotaL Posted June 21, 2021 Share Posted June 21, 2021 Dzień dobry, męczę się z ustawieniem reguł kodów rabatowych, chciałabym ustawić je tak, aby nie łączyły się ze sobą. Nie doszukałam się takiej opcji ani odpowiedzi na podobnym wątku. Presta 1.7.6.7 Z góry dziękuję za podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted June 21, 2021 Share Posted June 21, 2021 4 hours ago, DorotaL said: Dzień dobry, męczę się z ustawieniem reguł kodów rabatowych, chciałabym ustawić je tak, aby nie łączyły się ze sobą. Nie doszukałam się takiej opcji ani odpowiedzi na podobnym wątku. Presta 1.7.6.7 Z góry dziękuję za podpowiedź. Czy o to chodzi? Zgodność z innymi zasadami koszyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DorotaL Posted June 22, 2021 Author Share Posted June 22, 2021 Tak myślałam, że to będzie to miejsce, jednak po dodaniu dwóch różnych kodów rabatowych o tej samej wartości, nie mogę wykluczyć ich na wzajem. Wchodząc w kod "TEST1" nie widzę w warunkach -> Zgodność z innymi zasadami koszyka możliwości wybrania kodu "TEST2" aby go wykluczyć. I odwrotnie. Wchodząc w kod "TEST2" nie widzę w warunkach -> Zgodność z innymi zasadami koszyka możliwości wybrania kodu "TEST1". Próbowałam zmienić im priorytety ale to też nic nie dało, w tej chwili oba mają ustawiony priorytet 1. Co robię źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 Zaznaczyłeś "zgodność z zasadami koszyka" a nie wykluczyłeś żadnego kodu, nie dodałeś warunku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DorotaL Posted June 22, 2021 Author Share Posted June 22, 2021 Nie wykluczyłam bo nie mam jak go dodać z palca a nie wyszukuje się też z listy "Wykluczające się zasady koszyka" ani "Łączące się zasady koszyka". Pytanie dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 Danego kodu nie ma w boxie "łączące się zasady koszyka"? On tam powinien być i po przerzuceniu na lewą stronę wykluczasz wzajemnie kody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DorotaL Posted June 22, 2021 Author Share Posted June 22, 2021 Nie ma nowo utworzonych kodów w "Zgodność z innymi zasadami koszyka" - > "łączące się zasady koszyka", nie mam pojęcia dlaczego. Ktoś - coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 5 minutes ago, DorotaL said: Nie ma nowo utworzonych kodów w "Zgodność z innymi zasadami koszyka" - > "łączące się zasady koszyka", nie mam pojęcia dlaczego. Ktoś - coś? Jak zjedziesz w dół, nie ma ich czy wpisujesz w wyszukiwanie? U klienta używam 1.7.6.7 i wyszukiwanie nie działa, ale po zjechaniu w dół mam wszystkie kody. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DorotaL Posted June 22, 2021 Author Share Posted June 22, 2021 10 minutes ago, ComGrafPL said: Jak zjedziesz w dół, nie ma ich czy wpisujesz w wyszukiwanie? U klienta używam 1.7.6.7 i wyszukiwanie nie działa, ale po zjechaniu w dół mam wszystkie kody. TAK! Są, za dużo ich było dodanych wcześniej i po usunięciu starych pojawiły się na dole listy. Dziękuję!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts