lukash4 Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Czy może mi ktoś pomóc i napisać w jaki sposób można ustawić, aby Cena detaliczna produktu wpisywana była jako cena brutto? Po aktualizacji do Presty 1.6.1.24 mogę tylko podać cenę netto i presta przelicza na brutto co nie jest dla mnie optymalne. Wcześniej wpisywałem normalnie cenę brutto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 krzysiek_web Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Tutaj jest dużo do sprawdzenia dlaczego nie wyświetla ci się to pole. Było już kilka podobnych wątków więc można poszukać. Tak czy inaczej zacząłbym od sprawdzenia czy w ustawieniach kraju POLSKA masz włączoną etykietę brutto. UWAGA zalecam zrobić kopię zapasową sklepu gdyż grzebanie netto/brutto wymaga później zweryfikowania cen produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Uzupełnij cenę brutto wtedy pole netto samo się uzupełni. Pamiętaj o odpowiednim ustawieniu podatku. Na koniec sprawdź poprawność wyliczeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukash4 Posted May 2, 2021 Author Share Posted May 2, 2021 Nie mam pola"Cena sprzedaży z podatkiem" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukash4 Posted May 3, 2021 Author Share Posted May 3, 2021 Faktycznie etykieta brutto była wyłączona - po jej włączeniu pole "cena sprzedaży z podatkiem" pojawiło się. Wielkie dzięki 👍 Przy okazji zapytam czy jest jakiś sposób aby przy cenie ukryć ta etykietę nie tracąc powyższego pola w panelu admina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 W product.tpl możesz usunąć sekcję z podatkiem tzn. tłumaczenie np. {l s='tax excl.'} czy {l s='tax incl.'} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lukash4
Czy może mi ktoś pomóc i napisać w jaki sposób można ustawić, aby Cena detaliczna produktu wpisywana była jako cena brutto?
Po aktualizacji do Presty 1.6.1.24 mogę tylko podać cenę netto i presta przelicza na brutto co nie jest dla mnie optymalne.
Wcześniej wpisywałem normalnie cenę brutto.
5 answers to this question
Recommended Posts