Jump to content

Edit History

anna-pro

anna-pro

Szukam kogoś kto sprawdzi mi funkcjonowanie sklepu. Mam go na serwerze Kamlegit. Od kilku miesięcy klienci zgłaszają problem z zawieszaniem się strony. Ze strony dostawcy serwera słyszę że wina leży po mojej strony bo:

w związku z ostatnim zwiększonym obciążeniem wygenerowanym przez domenę, uprzejmie informujemy, iż problem leży po stronie oskryptowania witryny. Aby naprawić problemy z przekroczeniem czasu ładowania i wysokim obciążeniem konieczne będzie wykonanie optymalizacji kodu witryny.

Kto mi to sprawdzi? Naprawi?

anna-pro

anna-pro

Szukam kogoś kto sprawdzi mi funkcjonowanie sklepu. Mam go na serwerze Kamlegit. Od kilku miesięcy klienci zgłaszają problem z zawieszaniem się strony. Ze strony dostawcy serwera słyszę że wina leży po mojej strony bo:

w związku z ostatnim zwiększonym obciążeniem wygenerowanym przez domenę kuracjeantyaging.pl, uprzejmie informujemy, iż problem leży po stronie oskryptowania witryny. Aby naprawić problemy z przekroczeniem czasu ładowania i wysokim obciążeniem konieczne będzie wykonanie optymalizacji kodu witryny. Proces taki można przeprowadzić na wiele sposobów:

- przede wszystkich prosimy zweryfikować czy skrypty nie wyrzucają błędów które należałoby wyeliminować (Panel Serwera -> Logi PHP),

- trzeba upewnić się, iż witryna bazowa oraz jej wtyczki/motywy zaktualizowane są do najnowszych wersji,

- witryna działa obecnie w przestarzałej wersji PHP 5.6, zalecamy podniesienie wersji PHP (Panel Serwera -> Ustawienia domeny), jeżeli wszystkie elementy aplikacji są kompatybilne z nową wersją PHP, jeżeli nie są, może to oznaczać iż taki moduł dawno przestał być wspierany i należałoby się go pozbyć z aplikacji,

- bardzo duży zysk wydajnościowy z pewnością zapewni zastosowanie technologii cache - należało by zapoznać się z możliwościami aplikacji czy też jej pluginów cachujących w tym względzie i zastosować najbardziej optymalne rozwiązanie,

- warto również wyłączyć na próbę niektóre pluginy - aby zweryfikować czy któryś z nich nie generuje dużego narzutu na czas generowania witryny (często są one słabo zoptymalizowane),

- niekiedy sam użyty szablon może generować duży narzut na czas ładowania witryny - warto to zweryfikować.

Kto mi to sprawdzi? Naprawi?

• Create New...