Jump to content
  • 1

Uprawnienia pracowników/podłączenie bazy danych

Krystian Kwiatos

Question

Cześć,

mam dwa pytania, jeśli pierwsze rozwiąże problem drugie nie będzie potrzebne.

- Czy jestem w stanie dać pracownikowi sklepu uprawnienia tylko do listy zamówień? Chodzi o to żeby sprzedawca w sklepie mógł się tam zalogować i aktualizować status zamówienia jeśli klient wybierze odbiór w sklepie. Uprawnienia muszą być jak najbardziej okrojone żeby pracownicy nie mogli tworzyć swoich podsumowań sprzedaży.

- Jeśli powyższe pytanie nie ma racji bytu, czy będę miał możliwość stworzenia osobnej strony na której pracownik po wpisaniu ID zamówienia będzie miał możliwość edycji statusu w presta?

Z góry dziękuję za pomoc. 

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Żeby to miało prawo działać to musiałbyś zmienić cały routing budowania linków do zamówienia ponieważ nawet mało ogarnięty pracownik szybko zauważy że ID zamówienia jest w pasku przeglądarki więc przełączanie się pomiędzy zamówieniami nie znając ich indeksu jest dziecinnie proste pomijam już fakt że w karcie zamówienia jest możliwość przełączania się pomiędzy nimi klikając na strzałki. Wydaje mi się że nie tędy droga i chyba najlepiej będzie napisać moduł który wyświetli się zamiast strony zamówienia w którym będziesz mógł zdecydować o możliwościach pracowników.