foreveroyung Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Merhaba. ben şuan kullanmakta oldugum hosting i taşımak istiyorum. tek endişem database i ve çalışan sistemi taşımak konusunda. varolan presta mağazamı nasıl taşırım konu ile ilgili bilgilendirebilirmisiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rikko88 Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 evden eve nakliyat gibi bişey Ftp ve Mysql den dosya ve veritabanı yedeklerini alıp yeni sunucuna yükleyeceksin o kadar işte korkacak bişey yok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aybil Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 aynen çok kolaydır ama herşeyi yedeklediğinize emin olun! Link to comment Share on other sites More sharing options...
albos Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 digerlerin dediklerini tekrarlamak ne gerek var Aybil?yoksa yildizlarinin cogalmasini mi calisiyorsun ?bakiyorum da kuru kalabalik yapiyorsun forumda ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FcHunter Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Merhaba. ben şuan kullanmakta oldugum hosting i taşımak istiyorum. tek endişem database i ve çalışan sistemi taşımak konusunda. varolan presta mağazamı nasıl taşırım konu ile ilgili bilgilendirebilirmisiniz. Kendi site adresinin CPanel'ine gireceksin, BACKUP ayarlarına giriyorsun, haftalık (weekly) veya aylık (mountly) seçenekleri var, oradan her hangi birini seçip o esnaya kadar hazırlamış olduğun tüm siteyi database ayarlarıyla birlikte bir zip dosyası hazırlıyor. Bunu bilgisayarına indir seçeneği çıkıyor. Bundan sonra ise yeni hosting aldığın yerde yine CPanele girerek BACKUP ayarlarına tekrar girerek dosya yükle seçeneğini seçiyorsun ve eski sistemden kaydettiğin zip dosyasını seçerek yükle'yi tıklıyorsun. Sistem kendini (bağlantı hızına göre değişiyor) 20 dk gibi bir sürede yüklüyor.Ben bu şekilde yapıp sistemi taşımıştım. şu anda çalışıyor. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 taşıma hakkında bişeyler yazmıştım Şurayı inceleyebilirsiniz. http://www.prestashopturkiye.com/forum/moduller-hakkinda/baska-domain-altinda-eski-dosyalarin-kurulumu/msg694/#msg694 Plesk yedekleri tüm plesk versiyonlarında ve sunucularında çalışır. Cpanel yedekleri zaten sıkıştırılmış dizin yedeğidir. İçinden .sql dosyasını ve public_html dizinini alın ve yükleyin. Taşıma sırasındaki en büyük sorun SQL uyuşmazlığıdır. Extra yarım isteyenler pm atsın. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts