Jump to content

hosting ve database taşıma

foreveroyung

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Merhaba. ben şuan kullanmakta oldugum hosting i taşımak istiyorum. tek endişem database i ve çalışan sistemi taşımak konusunda. varolan presta mağazamı nasıl taşırım konu ile ilgili bilgilendirebilirmisiniz.

Kendi site adresinin CPanel'ine gireceksin, BACKUP ayarlarına giriyorsun, haftalık (weekly) veya aylık (mountly) seçenekleri var, oradan her hangi birini seçip o esnaya kadar hazırlamış olduğun tüm siteyi database ayarlarıyla birlikte bir zip dosyası hazırlıyor. Bunu bilgisayarına indir seçeneği çıkıyor.
Bundan sonra ise yeni hosting aldığın yerde yine CPanele girerek BACKUP ayarlarına tekrar girerek dosya yükle seçeneğini seçiyorsun ve eski sistemden kaydettiğin zip dosyasını seçerek yükle'yi tıklıyorsun.
Sistem kendini (bağlantı hızına göre değişiyor) 20 dk gibi bir sürede yüklüyor.

Ben bu şekilde yapıp sistemi taşımıştım. şu anda çalışıyor. Kolay gelsin.

• 2 months later...

taşıma hakkında bişeyler yazmıştım Şurayı inceleyebilirsiniz. http://www.prestashopturkiye.com/forum/moduller-hakkinda/baska-domain-altinda-eski-dosyalarin-kurulumu/msg694/#msg694

Plesk yedekleri tüm plesk versiyonlarında ve sunucularında çalışır. Cpanel yedekleri zaten sıkıştırılmış dizin yedeğidir. İçinden .sql dosyasını ve public_html dizinini alın ve yükleyin. Taşıma sırasındaki en büyük sorun SQL uyuşmazlığıdır.
Extra yarım isteyenler pm atsın.

• Like 1